de Tankard » 01 Apr 2016, 00:49
Parerea mea e ca trebuie sa vb cu fermierii, dar, foarte important este sa anunti la primarie si sa-i spui si fermierului ca ai anuntat,asa nu o sa aiba curaj sa-ti mai traga clapa,mai mult o sa fuga repede sa anunte la primarie ca stropeste si o sa te sune ,ca sa fie sigur ca te-a anuntat.Problema este alta,pamanturile sunt deja pline de otrava,semintele de rapita sunt si ele tratate(,intr-adevar cantitatea de otrava ce se absoarbe in planta ,din samnta tratata, este mica,aproape spre 0),planta "suge"seva din pamantul otravit,samnta a fost si ea otravita,rezulta polen si nectar toxic,multa culegatoare nu se mai intoarce la stup si in loc sa avem dezvoltare la rapita ne trezim ca stupii dau inapoi sau stagneaza.Albine moarte nu vedem in lada sau langa lada pentru ca neonicele actioneaza altfel.Degeaba vorbesc eu cu fermierul care zice ca stropeste cu mavric(sau ceva de genu)care cica nu face nimic albinei,omul ma anunta,vin la rapita dupa stropire si totusi ceva rau se intampla.Asta am patit eu anul trecut la rapita,nu mai fac rapita never,mai bine ma duc la salcie si poliflora ca sa am familii bune la salcam.
Va doresc un an bun,