Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

o noua pasiune

Mesajde valentin.pavel » 23 Aug 2011, 14:23

Salutari tuturor,

Numele meu este Valentin sunt din Godeni , o comuna frumoasa langa Campulung Muscel zona ce se poate preta stuparitului stationar :pomi fructiferi (mai ales pruni :) ,tuica e la putere in zona), salcam ,ceva tei dar putin si multa faneata cu flora spontana din belsug
De ceva vreme urmaresc acest forum si am citit foarte multe subiecte inclusiv pe vechiul forum,am citit si cateva carti.
Am o mica-mare dilema eu lucrez in Bucuresti si ajung in zona la 2, 3 saptamani ,anul viitor in primavara as dori sa achizitionez doua sau trei familii de albine.
Intrebarea ar fi le-as putea ingriji in conditii bune avand in vedere ca nu pot fi langa ele la fiecare sfarsit de saptamana.
Nu doresc sa ma extind vreau miere si produse pentru consumul propriu si evident din pasiune pentru ca m-au fascinat discutiile de aici si inregistrarile de pe forum.Nu sunt alergic la intepaturi si am o toleranta buna la durere.
As vrea sa ma apuc de achizitia echipamentului minim necesar inca din aceasta toamna
Orice sfat e bine venit .
valentin.pavel

Re: o noua pasiune

Mesajde antal_bee » 23 Aug 2011, 20:59

Pentru 2-3 familii nu ai nevoie de mai mult timp, pentru ca nici sa umbli la ele la 2-3 zile nu-i OK.
Problema e sa ajungi la ei cand trebuie de ex roiuri, lipsa de cules trebuie completata cu hraniri stimulente etc.
PS: nu-i musai sa asculti de mine asta e parerea mea
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde adriann » 23 Aug 2011, 21:36

de umblat la famili este ok la 2-3 sapt....daca ai lada mare, trebuie sa umbli mai des la ele doar cand faci stimulare, tratamente, primavara... poate gasesti pe cineva acolo sa te ajute cu putin...sa puna papa in hranitor, sa bage un varachet, sa mai bage 1 rama la cladit..... in rest la 2-3 sapt e ok... nu mai mult
adriann

Mesajde un OM » 23 Aug 2011, 22:47

Multietajat cu rame de 3/4 sau 1/2 iti ofera un timp mai indelungat de neinterventie.
un OM

Mesajde valentin.pavel » 24 Aug 2011, 10:39

Multumesc tuturor pentru raspunsuri !!
valentin.pavel

Mesajde valentin.pavel » 24 Aug 2011, 10:45

Eu ma gandeam la vertical pe 10 sau 12 rame si cat de 3/4 sau orizontal .
Sa incep cu multietjat fara o minima experienta anterioara :? mi-e teama sa nu dau chix si sa prapadesc si albinele
valentin.pavel

Mesajde valentin.pavel » 25 Aug 2011, 11:52

Sunt dispus sa invat cate ceva practic pana in primavara.Este cineva din zona Bucuresti sau Campulung care es dispus sa-mi arate activitati practice in compensatie cu ajutor in stupina ?
Multam !!
valentin.pavel

Mesajde Yojen » 26 Aug 2011, 08:29

Nu stii nici un batran prin zona care are stupi, dute si tinete scai de el sa vezi cum se fac hranirile si controale perioada asta+tratamente, mai tarziu impachetarile. Stai iarna la gura sobei nu doar cu cana de vin fiert in mana :) tine in cealalta o carte de apicultura si citeste, ai sa vezi ca nu e greu. Bafta si mult noroc!
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR