Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cateva sfaturi utile unui incepator 2013

Mesajde CORNEL V. » 22 Feb 2013, 21:39

paul scrie:Probleme la catul 1/1 ... Ai mare chin cu el cand trebuie sa-l pui . Nu ma refer strict la greutate ci la faptul ca dubleaza abrupt volumul stupului . Daca il pui dintr-una cu toate ramele , risti sa provoci o racire a cuibului cu urmari nu dintre cele mai fericite . Trebuie bagate rame ... cu portia , infofoleala maxima , multa manopera . Apoi , tre' sa stii cum sa determini regina sa urce in cat .Nu mai vorbesc de faptul ca o sa iese un "compot" ... puiet , miere, pastura . Cand vrei sa extragi , stai ca are puiet si ... nexam !De miere monoflora (salcam, tei )nici nu mai poate fi vorba.
Parerea mea ... daca va incurca atat de tare 2 tipuri de rama , incercati cu ME , MER, sau MEA ...

Paule,nu fi asa sigur de ceea ce spui...uite ce tip de stup am eu si nu am avut niciodata probleme cu racirea cuibului
Fişiere ataşate
DSCN5044 (Medium).jpg
CORNEL V.

Re: Cateva sfaturi utile unui incepator 2013

Mesajde BotaPaul » 22 Feb 2013, 22:16

Nici eu nu am avut probleme cu racirea cuibului,am zis doar cum am procedat eu ..si totusi am avut succes deocamdata.:)
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR