Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: presa faguri manuala

Mesajde kamy » 07 Mar 2013, 09:09

cam gros fagurele!
kamy

Mesajde balasbebe » 07 Mar 2013, 09:52

balasbebe

Mesajde balasbebe » 07 Mar 2013, 09:57

balasbebe

Mesajde stuparul2011 » 08 Mar 2013, 00:51

buna seara,
vreau sa intreb un lucru...
daca fagurele este mai gros, nu il mai repede si mai usor sa-l termine de costruit?????
si atunci nu vor face si celulele de miere mai adanci????poate si mai multa miere pe un fagure????
ce parere aveti??
multumesc anticipat
sanantate si numai bine
stuparul2011

Mesajde kamy » 08 Mar 2013, 08:06

Ba da e un castig din acel punct de vedere dar pe hailanta parte e pierdere de timp=bani si de.....ceara!fagurii turnati sant tare de tatului casanti fata de cei laminati,sterilizarea cerii in conditii de gospodarie e mai complicata oleaca,daci singurul avantaj ca-ti faci faguri din ceara ta la care tu hotarasti procentu de ceara,si placerea de a face .....faguri cu presa manuala!
kamy

Mesajde balasbebe » 08 Mar 2013, 08:19

Eu nu cred ca este o placere sa murdaresti o bucatarie, sa ai ce curata. Fagurii sunt deosebit de casanti, dupa cativa ani doar. La ce facuri am care se prabusesc in stupi fara pastoral, la umbra, nu ma tem.
balasbebe

Mesajde cristi_vidican » 08 Mar 2013, 08:45

Am auzit de la unul care face faguri laminați că ceara trebuie să stea la sterilizat undeva la 6 ore. Atunci vorbim de sterilizare. Nu știu cine poate face acasă lucrul acesta.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde stupul » 08 Mar 2013, 08:53

Daca imi spuneti unde gasesc o kukta, o oala de presiune cu aparat de masurat presiunea ... o fac eu.
stupul

Mesajde kamy » 08 Mar 2013, 09:01

stupul scrie:Daca imi spuneti unde gasesc o kukta, o oala de presiune cu aparat de masurat presiunea ... o fac eu.

Stupule,ia-ti o autorizatie de la militie de la departamentu arme si munitie,poate le vinzi patentul unui explozibil ieftin.
Daca-i ceara din descapacituri si nu ai avut ,,emotii,, nu e nevoie sa fie ,,sterilizata,,
kamy

Mesajde stupul » 08 Mar 2013, 09:30

uite aici kamy:
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.p ... 0&start=50

Vezi ce zice vinifred in 8.12.2012, ora 17:19 ( pag.4- Mulep).Daca nu te pricepi iti traduc.Omul acela chiar face chestia asta!

Vezi si aici :
http://www.youtube.com/watch?v=vH4RajBJ9AU ( filmuletul acesta l-a pus si balasbebe)

Mai scrie ceva pe acolo despre silicon ( sono scrie ceva interesant), dar nu prea inteleg mare lucru , iar google nu traduce ca lumea. Daca mi-ar putea traduce si mie cineva , ar fi tare bine. Ma intereseaza in special cu ce se poate lipi siliconul de lemn.
stupul

Mesajde Mircea_63 » 08 Mar 2013, 11:18

stupul scrie:Daca imi spuneti unde gasesc o kukta, o oala de presiune cu aparat de masurat presiunea ... o fac eu.

O faci extrem de simplu. In loc de supapa de siguranta montezi un manometru.

Daca tot vrei sa te joci cu d`astea, sugerez un T sau [+], care sa aibe manometru, supapa de siguranta si presostat sau termostat.
Daca incalzesti electric si cuplezi sursa de caldura la presostat sau termostat, esti gata automatizat.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde stupul » 08 Mar 2013, 11:33

As prefera sa cumpar ceva gata facut. Nu m-as juca cu asa ceva.
Si nici nu ma pricep .

Sau ... faceti voi careva si daca vad cu ochii mei ca merge treaba ...
stupul

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 08 Mar 2013, 21:43

Eu mi-am facut singur faguri 2-3 ani de zile!Grosimea putea fi reglata din cantitatea de ceara turnata si puterea presei de a strange.Am facut si faguri mai grosi,dar diferenta nu s-a simtit decat la rapiditatea cresterii.Chiar daca sunt casanti ,nimeni nu cred ca-i foloseste cand e frig.Si aici cred ca e toata smecheria:vara in pastoral cu stupii ful de albina, cu temp nocturne ridicate n-ai nici o problema cu ei!Fagurii cumparati din comert contin destul de multa parafina care scade foarte mult gradul de topire.
Iar de sterilizat, n-ati auzit de acid sulfuric?Eu asa am facut si am inteles ca asa sterilizeaza si cei de la Bucuresti(17 ml la 10 litri ceara topita cu apa 10%).
Acum si eu cumpar din comert ca n-am ce face,in schimb am gasit niste faguri sarbesti anul trecut de foarte buna calitate si foarte casanti.Am lucrat cu presa de 5,6 celula si as vrea sa-mi cumpar una mai mare, 5,7-5,8,am inteles ca au scos italienii si de 5,9(deja e prea mult caci de la 6,0 oua trantori).
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde balasbebe » 08 Mar 2013, 22:47

La noi in zona a fost adusa o matrita cu celule model SUA. La ei am inteles ca au si albinele mai mari. La noi nu au fost bune celulele, foarte multe erau construite de trantori. Am cumparat cateva cutii si greu am scapat de ei. Pe ultimii i-am bagat la topit, fara sa-i mai lipesc.
balasbebe

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR