Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Roi fara rezerve de iarna!

Mesajde stuparul2011 » 08 Feb 2013, 22:38

buna seara,
in iarna lui 2012, m-am confruntat si eu cu aceeasi problema(asta la prima vedere, pentru ca asa din ce vedem postat nu putem spune suta la suta ce s-a intamplat acolo).
am pierdut si eu un stup.
macare avea, cat pentru mai multe familii, miere, pastura...dar popor putin,poate si tratamentul era facut asa si asa.lipsa de stimulare in toamna, un lucru foarte important. ideea este sa incerci sa iti dai seama exact unde ai gresit si anul acesta sa te corectezi, asa cum incerc si eu sa fac.
iti doresc succes in continuare, in apicultura.
sanatate si numai bine.
stuparul2011

Mesajde Addy » 09 Feb 2013, 02:39

jenica67 scrie:Addy, abia este facuta, e clar ca este goala si atunci cum este normal : de unde rezerve de iarna ? :lol: Ai nimerit la fix, tema topicului.

Pai trebuia sa cititi de la inceput :D am zis sa nu mai fac alt topic si sa postez pe asta "progresele" pe care le fac :D
Numai bine.
Addy

Mesajde Addy » 09 Feb 2013, 02:44

stuparul2011 scrie:buna seara,
in iarna lui 2012, m-am confruntat si eu cu aceeasi problema(asta la prima vedere, pentru ca asa din ce vedem postat nu putem spune suta la suta ce s-a intamplat acolo).
am pierdut si eu un stup.
macare avea, cat pentru mai multe familii, miere, pastura...dar popor putin,poate si tratamentul era facut asa si asa.lipsa de stimulare in toamna, un lucru foarte important. ideea este sa incerci sa iti dai seama exact unde ai gresit si anul acesta sa te corectezi, asa cum incerc si eu sa fac.
iti doresc succes in continuare, in apicultura.
sanatate si numai bine.

Multumesc frumos de sfat :D, nu am avut nici un sprinjin informativ decat forumul si e mai greu sa te descurci de unul singur, asta este din greseli invatam, in primavara se schimba lucrurile :D
Numai bine si iernare usoara albinutelor!
Addy

Mesajde jenica67 » 09 Feb 2013, 10:53

Mai tanarul ai primit destule sfaturi, dar nu ti-au convenit tie. In plus Valter, ti-a oferit in primavara, un roi. Ce sfaturi puteai sa mai primesti, sa salvezi la cunostiintele tale si mijloacele de care ai dat dovada, un roi pe 3 rame cu 200g de albina in decembrie ?? De ce nu ai cerut sfaturi, cand l-ai prins ?
E usor sa arunci pe vina altii, cand de fapt, tu esti singurul vinovat.
jenica67

Mesajde Addy » 09 Feb 2013, 11:31

jenica67 scrie: Ce sfaturi puteai sa mai primesti, sa salvezi la cunostiintele tale si mijloacele de care ai dat dovada, un roi pe 3 rame cu 200g de albina in decembrie ??

aveti dreptate la cunostiintele mele nu aveam ce sa mai salvez, dar fiind primul meu roi mi-am facut sperante si am zis ca poate-poate reusesc sa fac ceva,nu mi-a venit sa il las de izbeliste :) nu trebuie sa va suparati pe mine :D
Addy

Mesajde jenica67 » 09 Feb 2013, 14:29

Nu e nici o suparare, dar sper ca din acesasta situatie, ai invatat ceva. Stimulare la timp pentru dezvoltare, completare cu mancare la sfarsitul verii, inceputul toamnei, impachetare sa-i cald, intr-o admosfera uscata si liniste pana in primavara. Acum nu realizezi, ca ceea ce iti spun mai multi, se spune in toate cartile si nimic nu este nou, de peste o suta de ani. Chiar citeam in niste carti, de la sfarsitul secolul 19, cand se aratau avantajele stupilor ideali (adica acestia cu rame inventat in tara noastra de un apicultor pe numele de I.E.Muntenescu, nu Dadant si altii, ori nu aflase de ei, ori ideia era mai veche si nu fusese inca cunoscuta standardizarea, stabilita pe plan international) si acolo se dadeau aceleasi sfaturi. Deci cum spunea un clasic : nu e nimic nou sub soare. :lol:
PS : chiar daca nu ai bani, cred ca pentru un kg de zahar se gaseste si iti recomand, sa inveti pentru viitor sa faci serbet, turta cu zahar invertita si care te poate scapa de unele belele, peste iarna.
jenica67

Mesajde Addy » 09 Feb 2013, 15:23

bani se gasesc si pt zahar si pt echipament apicol dar pe rand :D anul trecut a fost o perioada putin mai grea deoarece tata lucreaza in constructii si toata vara nu prea a avut de munca si de asta am cumparat si ramele tarziu...foitele...deocamdata strang bani pana in primavara pt inca 2 stupi verticali,cica nu se pleaca la drum cu vechituri :)) ceva unelte apicole si vreo 2-3 carti deocamdata
Numai bine!
Addy

Mesajde letsoc » 09 Feb 2013, 20:06

Adi te felicit pentru ravna ta ,la ani tai ! Sa nu te superi niciodata, toata viata avem de invatat !Cu respect!
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde Addy » 09 Feb 2013, 20:31

Va multumesc frumos, nu am de ce sa ma supar, si chiar si asa, cand ma gandesc la albine imi trece orice suparare :D
Addy

Mesajde irina » 11 Feb 2013, 11:29

Adi, chiar esti de admirat pentru ceea ce faci, la varsta ta.Felicitari si bafta !
irina

Mesajde Addy » 11 Feb 2013, 14:31

irina scrie:Adi, chiar esti de admirat pentru ceea ce faci, la varsta ta.Felicitari si bafta !

Multumesc frumos!
Bafta si tie in continuare :D
Addy

Mesajde Addy » 21 Apr 2013, 20:05

Salutare!
Vineri am primit si eu stupul de la Domnul Valter :D
Va multumesc frumos Dl-e Valter, si sa va ajute Dumnezeu in tot ceea ce va propuneti! :)
Fişiere ataşate
Copy of IMAG0201 (Small).jpg
Copy of IMAG0198 (Small).jpg
Addy

Mesajde un OM » 21 Apr 2013, 21:28

Sa-l stapanesti sanatos!
un OM

Mesajde mitti22 » 21 Apr 2013, 21:48

Tot respectul pentru domnul valter.multi promit,putini se tin de promisiune.
Un om liber este acela care poate sa spuna ''nu''.Cel ce este constrans sa faca ceva, fara a putea sa spuna ''nu,, primeste statutul de sclav.
mitti22

Mesajde Addy » 21 Apr 2013, 22:36

un OM scrie:Sa-l stapanesti sanatos!

Va multumesc frumos Dl-e Octavian! :D
Addy

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR