Puf Puf 79 scrie:Buna ziua tuturor. Cosmin ma numesc , sunt nou printre dvs. , eu vreau sa cer o parere. Mi am cumparat zece familii nu chiar f bune , mi am facut cutiile, deci am zece stupi . Ce credeti , pentru un incepator sunt multe ???? Am cativa prieteni stupari care imi dau sfaturi , dar eu vreau sa ascult , sa discern si sa lucrez eu in stupi . Va rog , o parere . Multumesc .
alin75 scrie:Puf Puf 79 scrie:Buna ziua tuturor. Cosmin ma numesc , sunt nou printre dvs. , eu vreau sa cer o parere. Mi am cumparat zece familii nu chiar f bune , mi am facut cutiile, deci am zece stupi . Ce credeti , pentru un incepator sunt multe ???? Am cativa prieteni stupari care imi dau sfaturi , dar eu vreau sa ascult , sa discern si sa lucrez eu in stupi . Va rog , o parere . Multumesc .
1. "...familii nu chiar foarte bune" la ora asta este cam ciudat!
2. daca ai prieteni stupari, de ce nu au mers cu tine atunci cand ai cumparat.
Probabil a contat pretul, dar roaga prietenii sa se uite putin prin cutiile tale ca poate pierzi cele 10 roiuri!!
Numai bine,
Alin
glaliona scrie:Daca ai ambitie , ai sanse mari sa reusesti .Important este sa te implici personal si sa citesti mult .Eu vorbesc din proprie experienta. In primavara anului 2011 am cumparat 6 familii din care dupa salcam am facut roi .In toamna pregateam pentru iernat 21 de familii( am cam exagerat ). In primavara 2012 au iesit cu bine toate (nici o mortalitate ) dar exagerarea mea si seceta de anul trecut s-a resimtit . Si totusi in toamna anului trecut pregateam pentru iernare 21 de familii puternice
.In primavara 2013 iesite bine toate ( fara mortalitate ) am avut cules satisfacator la salcam si am facut 10 roi
( mi-am invatat lectia cu exagerarea ).Si totul am facu de una singura citind mult pe forum si din carti si uneori discutand la telefon cu un cumnat care este apicultor in celalalt capat al tarii .Totul tine de vointa si implicare (precizez ca nu am accesat si nu voi accesa nici un fond european ). CURAJ , BAFTA SI MULT SUCCES
!
glaliona scrie:Daca ai ambitie , ai sanse mari sa reusesti .Important este sa te implici personal si sa citesti mult .Eu vorbesc din proprie experienta. In primavara anului 2011 am cumparat 6 familii din care dupa salcam am facut roi .In toamna pregateam pentru iernat 21 de familii( am cam exagerat ). In primavara 2012 au iesit cu bine toate (nici o mortalitate ) dar exagerarea mea si seceta de anul trecut s-a resimtit . Si totusi in toamna anului trecut pregateam pentru iernare 21 de familii puternice
.In primavara 2013 iesite bine toate ( fara mortalitate ) am avut cules satisfacator la salcam si am facut 10 roi
( mi-am invatat lectia cu exagerarea ).Si totul am facu de una singura citind mult pe forum si din carti si uneori discutand la telefon cu un cumnat care este apicultor in celalalt capat al tarii .Totul tine de vointa si implicare (precizez ca nu am accesat si nu voi accesa nici un fond european ). CURAJ , BAFTA SI MULT SUCCES
!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori