Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: rog...o parere !!!

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 09 Iun 2013, 21:03

Va salut!
A-ti auzit de paralizia albinei, sau mai precis a albinei culegatoare?
Eu am avut la o familie care, la fel ca si cele descrise de paul, colegul nostru, nu dadea inainte, in schimb avansa in ceea ce priveste nr. de rame cu puiet.La rapita pe 6 mai avea 6 rame de puiet, trebuia sa-i pun cat pe 14 mai.l-am verificat atunci:nu era de cat,n-am bagat de seama si am trecut mai departe.La salcam pe 21 mai, l-am verificat iarasi :8 rame de puiet, dar nu urca in cat! Asa este si acum, in acelasi stadiu, dar cu o botca gata de iesire pt. ca matca am trimis-o la plimbare.
Asadar, din cat am cautat si cat am intrebat, exista o boala a matcii de a da nastere la albine care atunci cand devin culegatoare sufera de paralizie si dupa o zi, doua de cules nu se mai intorc in stup si mor in floare.
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde Dragos2006 » 09 Iun 2013, 21:48

Un sfat celor care dau sfaturi : cand dati sfaturi tineti cont si de zona geogtafica a stuparului impricinat , in veci vecilor nu poti compara clima blanda de la Severin cu clima aspra din nord.
Niciodata nu voi intelege de ce trebuie distrusa o familie buna doar in speranta ca vom face niste roiuri anemice . Este ca si cum am da vrabia din mana pe cioara de pe gard. In fine fiecare face cum poate.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde vasilefi » 10 Iun 2013, 12:22

roiuri anemice anul acesta. dar la anul pot fi mai multe familii la fel de bune ca si cea de acum.
vasilefi

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR