Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Doua matci in familie. Lamuriri?

Mesajde liviutzbogos » 18 Iun 2013, 15:22

Ti-am spus, da matca tanara imperecheata roiului si pe cea batrana o lasi in familia ei si o schimba pana la urma. Cred ca asa e cel mai bine si fara atata efort. Pana cauti matca batrana, pana o accepta celelalte, asta daca o accepta. Asa pe aia tanara o ai in cutie deja, numa ai luat-o si ai bagat-o la roi. Numa sa o scoti pe aia neimperecheata si sa rupi toate botcile sau inceputurile de botci.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Re: Doua matci in familie. Lamuriri?

Mesajde sorin_horezu » 18 Iun 2013, 15:39

Matca neimperecheata iese de mai multe ori la zborul de imperechere. Eu zic sa o lasi pe cea tanara pana ai certitudinea ca s-a imperecheat si abia apoi sa o recoltezi. Daca tu zici ca avea semnul de la imperechere n-ai de unde sa sti ca e sau nu e ultima data cand iese la imperechere. Nu cred ca cea batarana va fi eliminata imediat ce incepe sa ponteze cea tanara. Daca mai iese la imperechere dupa ce o bagi tu in nucleu(desi se intarzie cu acceptarea 4-5 zile) o sa se intoarca la vechiul stup(asta daca roiul e pe aceeasi vatra).
Apicultura nu e balada populara sa se transmita prin viu grai ... pentru diversitate CITESTE O CARTE!!!
sorin_horezu

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR