Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

deblocarea cuiburilor cu miere

Mesajde valentin27 » 25 Iul 2013, 10:20

cum pot debloca ? mai am puiet pe 1-2 rame in perioada asta rame pt bagat la ouat ce fac ? am ramas in pana acuma la sf de an apicol :(
valentin27

Re: blocarea cuiburilor cu miere

Mesajde iunicu » 25 Iul 2013, 14:27

Scoti ramele cu miere si bagi rame goale in loc. Daca nu ai rame goale, extragi mierea si dai ramele golite inapoi in stup.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Mircea_63 » 25 Iul 2013, 14:31

Blocat cu miere care iti ocupa celulele in care ar trebui matca sa ponteze? :?

Scoti mierea si are matca loc sa ponteze. Astfel, fie scoti ramele -preferabil de la margine, capacite- iar pe mijloc pui faguri goi, fie le centrifughezi si le reintroduci in stup. Cum stai cu caturile?

LE Iunicule, asta-i telepatie. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde iunicu » 25 Iul 2013, 16:19

Mircea_63 scrie: Iunicule, asta-i telepatie. :D

Nu e telepatie Mircea. Este timpul pierdul in lectura. Unii nu au timp de carti si atunci intreaba pe ici pe colo. ;)
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde priest » 25 Iul 2013, 16:32

Asa am facut si eu. Am scos de la capat o rama cu miere (capacita in partea superioara) si am pus in pozitia 3 (impingand celelate spre locul de unde am scos rama cu miere) o rama noua, necladita. Cum culesul la mine nu prea mai este, am stimulat iar in 3 zile rama a fost crescuta si ouata (nu in totalitate ci in mare parte).
priest

Mesajde valentin27 » 25 Iul 2013, 18:18

ba timpil de lectura a fost dar sper sa nu ti se strice centrifuga si sa nu mai ai cu ce sa golesti ramele si sa nu ai rame cladite at sa vad lectura ;)
valentin27

Mesajde valentin27 » 25 Iul 2013, 18:21

sau sa nu ai centrufuga , sau sa bagi rame la crescut intr`o zona unde nu mai este cules ;) sunt multe lucruri care nu prea le casesti in lectura te izbesti de ele in realitate
valentin27

Re: deblocarea cuiburilor cu miere

Mesajde lucky5strike » 25 Iul 2013, 18:29

valentin27 scrie:cum pot debloca ? mai am puiet pe 1-2 rame in perioada asta rame pt bagat la ouat ce fac ? am ramas in pana acuma la sf de an apicol :(

Am modificat titlul in "deblocarea" cuibului... e mai specific.

La ora asta deblocarea nu o faci dand faguri la cladit, ca matca nu va mai oua in ei. Trebuie sa extragi 2-3 rame din cuib, apoi le reintroduci.

E important ca aceste rame sa fie mai inchise la culoare .
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 25 Iul 2013, 19:58

valentin27 scrie:sau sa nu ai centrufuga , sau sa bagi rame la crescut intr`o zona unde nu mai este cules ;) sunt multe lucruri care nu prea le casesti in lectura te izbesti de ele in realitate

Ba le gasesti daca le cauti unde trebuie si folosesti ce ai citit cind trebuie
Acum in perioada asta NU ai voie sa ai cuibul blocat numai daca nu te-a preocupat apicultura
Daca zona nu-ti permite sa ai cules in perioada asta te limitezi la inmultiri sau le faci ca la carte
Poti baga si acum rama la construit in lipsa culeului fara sa vii cu aport proteic sau glucidic;ai ce-ti trebuie in stup :!:
Incearca asta si ai sa te convingi,conditia este sa indeplinesti conditiile expuse de tine mai sus;
Iei prima rama de acoperire si o descapacesti seara si o pui in mijlocul cuibului
In locul ei pui una mai alba cu mai putina miere iar dupa ultima rama cu puiet in stinga sau in dreapta bagi foita
Controlezi peste o saptamina si scrii aici ce s-a intamplat
O sa ai parte de 3 in 1 ;) ;daca ai minime cunostinte apicole stii la ce ma refer
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR