BotaPaul scrie:Numai Bine , si Sanatate !! Doamne Ajuta
Paul, îţi mulţumesc! şi tuturor apicultorilor ce m-au ajutat cu un sfat sau o încurajare le mulţumesc!
Mulţumesc Domnului căci până la urmă am reuşit să formez cu ajutorul Lui 17 familii (pe 8 rame) din 6 familii. Nu e cel mai bun rezultat dar sunt mulţumit. Acum le prigătesc de iernat întărindule cu sirop (1:1) ce conţine suc de ceapă (25ml la litru de sirop). Mi-a fost greu să formez aceste familii. Mă gândeam că va fi greu dar nu într-atât de greu, ce poate prevede un apicultor începător?
Cele mai mari pierderi le-am avut cu cutia de la Nicot, mult chin şi până la urmă nimic. Îmi pare rău dar trebuie să zic că după părerea mea e o prosteală mare cu cutia de la Nicot.
Am mai avut dificultăţi cu roirea, varroa, producerea mătcilor, introducerea mătcilor nefecundate, programarea timpului, facerea notiţilor pt fiece familie, informarea la timp, mai pe scurt de toate câte puţin dar până la urmă am reuşit să ies din încurcătură. Bobocii se numără la primăvară dar albinele în primăvară, să vedem ce va fi la primăvară.
Multă sănătate!
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13