Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Materiale apicole ieftine

Mesajde ro_geo » 31 Aug 2013, 14:37

Buna ziua dragi apicultori.
Sunt si eu la inceput de drum in apicltura (2 stupi orizontali 18 rame) iar in aceasta iarna doresc sa ma extind si sa imi cumpar mai toate uneltele apicole sa imi construiesc stupi plus alte cheltuieli. Din pacate am un buget foarte restrans.
Prin experienta voastra acumulata dea lungul timpului puteti sa imi dati niste sfaturi referitoare la ce magazine as putea sa apelez sau unde as putea gasi cel mai bun raport calitate pret sau cel mai mic pret :D pentru instrumentele apicole, carti de specialitate, feroneria apicola pentru stupi si alte necesitati intro stupina ?

Va multumesc anticipat si astept cu drag sfaturile voastre si recomandarile.
Ai grija ce iti doresti... ca ti se poate indeplini !!!
ro_geo

Re: Materiale apicole ieftine

Mesajde cristi_vidican » 31 Aug 2013, 14:41

Pe www.anunturiapicole.stuparitul.com găsești tot ce-ți trebuie.
Mai sunt și magazine apicole, care le găsești dacă cauți puțin.
sunt magazine care au în general produsele mai ieftine, dar de regulă au unele ieftine, altele scumpe, așa că trebuie să cauți după produs, ca să vezi unde îl găsești cel mai ieftin.
Încep și târgurile, deși în România, marfă ieftină nu găsești întotdeauna la târguri. Unele produse le găsești chiar mai scump.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde delorin I » 31 Aug 2013, 15:04

Daca vei cerceta putin ofertele, o sa incepi sa-ti dai seama care e cea mai buna oferta! De multe ori, acelasi produs are preturi diferite...de asta e bine sa studiezi putin piata dupa produsele de care ai nevoie urgent! E toamna...de ce vei avea nevoie? Ceva medicamente preventive, ceva de luptat cu varoua, etc....Incepe pas cu pas si nu te arunca sa cumperi lucruri care nu iti sunt acum de folos!
Eu anul trecut la targul de la Bucuresti eram pe cale sa cumpar o cutie Nicot...cand le-am spus vanzatorilor ca sunt incepator, mi-au spus ca inca nu am nevoie de asa ceva. A fost a doua oara cand vanzatorii m-au oprit sa dau banii pe ceva ce nu era inca necesar. Sa stii ca spre deosebire de alte domenii, cei care vand unelte pentru apicutura, iti pot fi de multe ori de un real folos. Eu unul nu prea am intalnit multe domenii in care realmente sa fii ajutat iar negustorul in loc sa isi doreasca sa vanda si sa castige mai mult, sa se dovedeasca a fi de fapt un om dornic sa te ajute!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ro_geo » 31 Aug 2013, 15:51

Multumesc pentru sfaturi. Eu vreau sa incep de pe acuma sa incep sa imi cumpar cate o chestie mai mica sau mai mare findca daca ar trebuii sa dau toti bani odata nu as avea de unde fiindca ca majoritatea romanilor traiesc doar dintrun amarat de salariu si e mai bine sa stiu eu ca sunt pregatit din timp pentru primavara nu sa vina primavara peste mine si eu sa nu am nu stiu ce scula.
Va multumesc mult si mai astept sugesti daca aveti ceva recomandari pentru inceput
Ai grija ce iti doresti... ca ti se poate indeplini !!!
ro_geo

Mesajde teinegru64 » 01 Sep 2013, 00:23

Incearca sa te lipesti de un stupar.Asa vei afla unde sunt cele mai bune preturi, de ce ai nevoie pentru inceput,plus ca are multe scule pe care nu le mai foloseste... centrifuga ,presa de faguri,afumatoare ,lazi...de care te poti folosi pana prinzi ceva cheag.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde smady » 06 Sep 2013, 17:56

Salut . Daca ai chef de munca si vrei sa faci si ceva parale din albine uite ce zic eu ca ar fi bine de inceput : cauta sa intelegi ce vrea albina , cauta sa intelegi ce vrei tu de la albina , cauta sa vezi ce fonduri ai pt asta .
Banuiesc ca vrei sa le inmultesti : fa stupi dupa cotele pe care le gasesti peste tot din polistiren extrudat de 2 cm ( e unu verde , cel mai bun , nu are gaurele ) asta costa 20 de placi circa 150 lei , asa e ambalat . Din asta ies 20 corpuri 1/1 sau 9 cutii cu capace , fundurile le faci din usb de exterior de 8 mm grosime ( minim ) . Asta e bun sa faci cutii pentru roi si nuclee nu pt familii puternice . Roiurile sa le faci cu matci de roire in primul an . Nu face nimeni matci mai bune ca astea in primul an ( de retinut in primul an ) . Daca chiar o sa doresti sa faci apicultura se vor gasi destui care sa faca o pomana cu tine cu cateva matci ( cum au primit si ei la randu lor ) .
Daca mai ai intrebari zi . Daca vrei un stup folosit de mine , facut de mine din polistiren zi . \

Numai bine
smady

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR