Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stupi din stuf

Mesajde VladFrentescu » 30 Sep 2013, 17:51

Doamne ajuta!

As dori ca in iarna asta sa recoltez niste stuf si sa-mi fac stupii din stuf, stuful fiind un foarte bun izolator.

Gasiti asta ca fiind o idee buna? Din ce-am mai citit pe ici pe colo se zice ca marea lor problema ar fi ca nu pot fi dezinfectati, insa

m-am gandit sa-i captusesc la interior cu niste scandurele de vreo 6-7mm grosime, rezolvand astfel problema dezinfectarii.

Ce probleme vi se pare c-ar putea sa mai apara si care dupa parerea dumneavoastra sa fie in defavoarea stufului?

Va multumesc, sa fiti sanatosi!
VladFrentescu

Re: Stupi din stuf

Mesajde iunicu » 30 Sep 2013, 17:58

O sa fie o casuta primitoare pentru soricei si alte vietuitoare.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde cantemir » 30 Sep 2013, 18:24

Vezi aici: http://www.youtube.com/watch?v=fq5ZTtNf ... re=related
Se dezinfecteza prin... inlocuire!
cantemir

Mesajde VladFrentescu » 30 Sep 2013, 19:03

iunicu scrie:O sa fie o casuta primitoare pentru soricei si alte vietuitoare.

Ma gandesc ca totusi soriceii nu o sa aiba contact direct cu interiorul stupului pentru ca la interior o sa fie scandura si nu vad de ce ar sta in stuf, ca doar nu gasesc mancare acolo, in ceea ce priveste celelate vietuitoare, am vazut si la stupii din lemn ca se ascund tot felul de ganganii.
VladFrentescu

Mesajde proapis13 » 30 Sep 2013, 20:12

Tinere apicultor daca ai timp si materiale poti transforma stuful si lemnul in arta ca in foto de mai jos
Arta asta se vinde cu bani frumosi iar cu acei bani poti cumpara stupi durabili si mat biologic de exceptie
E o idee iar eu unul asa asi face ;)
salve :D
Fişiere ataşate
4fc487d51e76216b96099f6e51c92707 (Copy).jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR