Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ghem...intervale si albine

Mesajde peterneamt » 29 Dec 2013, 14:30

Fiind mai putoare de felul meu, am şi eu astfel de roişori adică 4. Iarna verific stupii 1 dată pe lună uitându-mă la urdinişe să văd dacă nu cumva au intrat şoriceii dar pe ăştia patru (câte 2 pe stupină) îi deschid să văd eu cum iernează ,dacă mai trăiesc.....etc.
Dacă sunt OK plec acasă liniştit şi pregătit de hibernare căci ziua e mică şi eu iarna cam dorm,nu mă joc,dar nici vara nu-l mai copiez pe Connect-r ! :D
peterneamt

Mesajde alexx » 29 Dec 2013, 21:02

La mine initial nu au fost asa nici nu mia venit sa cred cand am deschis stupul erau cateva albinute dar vazand soarele au ineput sa se umfle cred ca daca mai asteptam se rasfirau mai ales ca eu strang cuiburile cam la limita.
Imediat cum am inchis au si iesit afara
alexx

Mesajde AnghelFlorinGabriel » 30 Dec 2013, 23:03

Eu zic sa nu te mai ingrijorezi atat ,are mancare,diafragma,adapost pune-i capacul si nu-l mai stresa este lucrul cel mai important in situatia data,in rest sanatate
AnghelFlorinGabriel

Mesajde lucky5strike » 31 Dec 2013, 15:14

Dupa cat se vede din poza, tustrele unitatile adunate, nu dau o familie buna.

Nu mai umblati sa bagati in iarna 2-3 rame de albina pt o biata matca amarata.

Mai bine unesti 10 rame albina si scoti 8-9 bune din iarna, cu o matca vrednica, decat roisori de 2-3-4 rame si in final, mari sanse sa ramai cu o palma in jurul matcilor alea, sau... sa nu mai scoti nimic.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR