Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Nelamurire....

Mesajde varza » 22 Oct 2011, 20:07

In cartea TEHNOLOGII APICOLE MODERNE scrie: Ramele de cuib astfel organizate li se adauga diafragma, iar cu o bucata de fole de plastic, cu latimea egala cu lungimea spetezei ramei si de lungime egala cu latimea cuibului plus inaltimea diafragmei,se inveleste integ cuibul. Se lasa 2 cm pana la fundul stupului pentru a permite trecerea albinelor spre hrana si pentru a se realiza ventilatia in timpul iernii. Care este lungmea spetezei ramei, nu este partea de de sus a ramei? Din cate am inteles partea de jos nu trebuie acoperita ci doar deasupra ramelor+ partea dintr perete si rama sau dinspre diafragma si rama?! Acest tip de iernare este pentru stupi cu fund plin(fara plasa)?
varza

Re: Nelamurire....

Mesajde jenica67 » 22 Oct 2011, 21:56

Folia, zice ca trebuie sa fie de latime 470 mm (lungimea spetezei ramei) x lungimea cuibului (functie de nr de rame ex : 5 rame -> 38 x 5=190 mm) + 310 (inaltimea ramei la D1/1)=500 mm plus ca si la capatul dispre perete, ar trebui sa fie bagata macar 40-50 mm (daca nu chiar pana jos - adica total 550-810 la 5 rame, de fapt aici reglezi ca sa nu treaca peste diafragma, bagand mai mult sau mai putin. Clar ca iernarea cu folie este pt fund AV. Eu am rezolvat altfel problema la mine, am pus folie peste toata cutia, si am facut o diafragma etanse, cu cauciuc ca la geamuri pe laterale, si inaltimea spetezei pana in capac.
jenica67

Re: Nelamurire....

Mesajde varza » 22 Oct 2011, 22:57

Si in cazul in care trebuie sa administrez turte le voi aseza direct pe rame luand folia jos?Multumesc
varza

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR