Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

impachetare pentru iarna

Mesajde aalex » 26 Oct 2011, 13:41

Sunt incepator si vreau un sfat din partea celor cu experienta.
Am restrins familiile avand doar rame acoperite de albine avand si multa hrana,am pus diafragma iar dupa acasta o bucata de polistiren ,am pus folie direct peste rame,podisorul,cartoane si capacul care are in el poliester de 2 cm,dupa care am scos suberele de tabla deoarece am funduri av.
Va rog sa-mi spuneti daca am procedat bine?
aalex

Re: impachetare pentru iarna

Mesajde un OM » 26 Oct 2011, 16:44

In afara faptului ca s-ar putea ca albinele sa roada poliesterul ( daca nu este invelit in ceva) si de o apreciere gresita a ramelor de iernare ai toate sansele sa ai aceleasi familii si in primavara.
un OM

Re: impachetare pentru iarna

Mesajde Cipri S » 26 Oct 2011, 16:50

Eu am facut cam la fel,deosebirea consta in faptul ca nu am pus folie si polistiren,iar subarele sunt puse la fundurile av.Ce-am adaugat in plus fata de sezonul activ sunt niste carti vechi,ziare peste podisoare si strangerea cuiburilor cu diafragme.In rest cum o vrea Dumnezeu! Toate cele bune!
Cipri S

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR