ionpreda scrie:buna seara, sunt incepator in ceea ce priveste cresterea albinelor, iar acum in acest an m-am lovit de o mare problema si anume =am un vecin care nu agreeaza albinele, am avut diverse discutii cu el pe aceasta tema iar acum in acest an am constatat ca nu nu mai revin albinele la stup, si anume pleaca la cules iar apoi revin in zona ,zboara prin aer dar nu mai revin la stup de parca ceva le tine departe de zona unde sunt stupii. in final am ajuns sa pierd 25 de familii de albine din aceasta cauza la care se adauga si faptul ca roiesc tot timpul de parca ceva le provoaca asta, ma tem sa nu fi montat vecinul vreun dispozitiv de ultrasunete -daca o exista asa ceva, sau vreun alt aparat,sau alta solutie de nu mai revin la stup si zboara foarte agitate doar deasupra zonei pina la venirea serii ,pentru ca apoi sa dispara. dati-mi va rog o sugestie ,ce le poate indeparta sau ce le poate tine departe asa, si ce anume provoaca roitul fara precedent.am avut zile cind au roit 30 de familii din cele 60. va rog spuneti-mi ce poate provoca cele 2 probleme??????
CATALIN scrie:ce dracu de raspunsuri sunt astia fratilor??...omu intreaba daca il puteti ajuta si voi il chestionati ca de fapt aiureaza
ca nu e incepator ca are 60 familibla bla bla
abtineti-va daca nu stiti a da un raspuns nu sariti repede la datu cu parerea....
ce drac asa speriem dracu fiecare user care asjunge pana la urma sa sc si el bine ca voi le stiti pe toate....
pe bune...obrazul
CATALIN scrie:Aline hai tati sa nu mai descurajam...daca au fost sterse ori s-a mai discutat ori ori......
poate si datorita faptului ca nu ai indeplinit toate conditiile cerute pt logare
ex localitatea xx n-am gasit-o pe toata garta romaniei
ionpreda scrie: vreun dispozitiv de ultrasunete -daca o exista asa ceva,
ionpreda scrie:citeva raspunsuri sincere fara alte tente in care oamenii cu bun simt nu se hazardeaza sa spuna ceea ce nu cunosc, dar si citeva comentarii de prost gust de la niste oameni de la care asteptam un sfat,o sugestie. imi pare rau ca am deranjat pe acest forum cu problemele care ma framinta inca din vara.scuze .nu mai deranjez,o sa caut raspuns in alta parte.rog adminii sa stearga postarea dar si contul meu.multumesc
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori