Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

KIT stup.....

Mesajde varza » 29 Oct 2011, 17:42

M-am gandit sa-mi iau un stup dadant cu fund AV, deoarece stupul pe care-l am de la bunicul meu are fund simplu si e destul de vechi. Stupul primit( de la bunicul) vreau sa-l folosesc din primavara(cand imi voi cumpara un roi) pana in toamna ,iar apoi sa-l inlocuiesc cu unul cu fund AV.Vreau sa-l cumpar sub forma de chit, din cauza costului mai mic de acizitie+ transport.Cine imi explica si mie cum se ansambleaza, ce trebuie folosit la imbinari,la ce trebuie sa fiu atent,etc. Mentionez ca nu am mai ansamblat stupi pana acum.Multumesc si astept cu interes parerile voastre.
varza

Re: KIT stup.....

Mesajde ves.lucian.zabrani » 29 Oct 2011, 21:36

primii 4 stupi i-am cumparat gata montati !!!
urmatorii 10 kituri !!! i-am montat cum am stiut mai bine dar lipsa de experienta m-a facut sa mai si gresesc !!!
urmatorii 12 tot kituri !!! m-am descurcat mai bine si au iesit mai bine ca ceilalti 10 !!!
urmatorul montaj a fost la 22 de caturi 1/2 pentru care am facut SABLON !!! FA-L CA N-O SA-TI PARA RAU !!!
au iesit mult mai bine decat stupii !!! i-am pus unul peste altul cate 11 bucati si am fost multumit !!!
sablonul il faci dupa cote si in forma de U !!! doua laturi mari si o latura mica !!!
corpurile le montezi in sablon !!! holtzsuruburi de 3,5 X 60 mm dupa instructiuni !!!
sablonull-am facut din stinghie 2 cm pe 2 cm !!!
cand merg la tara ii fac o poza !!!
mai vorbim !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR