Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Largirea cuibului orizontal....

Mesajde varza » 20 Mar 2014, 13:46

Am o nedumerire cu privire la largirea cuibului intr-un stup orizontal. Sa luam un exemplu: avem un cuib in primavara restrans pe 5 rame.Prin carti am aflat ca in momentul in care ramele sunt pline de miere si puiet se intervine adaugand dupa ultima rama cu puiet o rama cladita sau cu FA, in cazul acesta vom asigura spatiu de pontat necesar matci. Acum intrebarea mea este ce se intampla daca eu pun acea rama dupa ultimul fagure cu miere adica langa diafragma. Vor face ele loc pontei ducand mierea pe ultima rama pe care am introdus-o sau vor bloca cuibul si probabil vor roi? Astept parerile voastre. In special daca a mai incercat cineva sa procedeze la fel. Multumesc
varza

Re: Largirea cuibului orizontal....

Mesajde proapis13 » 20 Mar 2014, 15:00

Si la vertical si la orizontal e totuna,aceeasi intrebare a pus-o si Irina zilele trecute,ai raspunsul acolo
Ia vezi la adresa de mai jos,iar ca chestie,nu trebuia deschis topicul cind este cel de jos dedicat ....incepatorilor... ;)
viewtopic.php?f=11&t=120
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: Largirea cuibului orizontal....

Mesajde varza » 20 Mar 2014, 15:37

Multumesc de raspuns. Stiam ca e acelasi lucru atunci cand se lucreaza cu rama la ambele..... dar atunci cand exista o familie puternica pe ME nu se mai lucreaza pe orizontala din ce am citit de asta am specificat de largirea cuibului orizontal sa nu existe dubii. Nu am observat acel topic ..... data viitoare pun intrebarile acolo. Mi-a fost de mare ajutor acele informatii. Multumesc inca o data :D
varza

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR