Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Timp!!!!

Mesajde andy1995 » 08 Apr 2014, 21:17

Salut,

Cand se face un roi artificial? in ce luna?

Eu am in plan sa fac roi artificial dupa pastoral e ok?

Am 11 stupi, din care am pe 10 rame pline cu albine puiet pe 3-4 rame fiecare(4 stupi pe 10 rame)..cel mai mic e pe 6 rame pline cu albine acum incep sa ii largesc cuibul, puiet la fiecare stup de la 2-4 rame pe care este puiet.Fiecare stup are matca tanara

Voi pleca la pastoral la rapita si dupa la salcam..dupa e bine sa fac roi artificial? cam cati? cum o sa ierneze?

Merci
andy1995

Re: Timp!!!!

Mesajde proapis13 » 08 Apr 2014, 21:23

In cazul in care nu te-a multumit cartea apicola in care ai citit despre metodele de inmultire a familiilor de albine ai la adresa asta
viewforum.php?f=7
toate metodele de inmultire,incepind de la divizare,inmultire si productie,roire artificiala,roire dirijata,etc
In functie de cunostintele asimilate alege metoda ce crezi ca ti se potriveste ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde andy1995 » 08 Apr 2014, 21:25

am citit cam tot, dar nu am prea inteles erau si sunt situati diferite
andy1995

Mesajde proapis13 » 08 Apr 2014, 21:38

andy1995 scrie:am citit cam tot, dar nu am prea inteles erau si sunt situati diferite

Sigur ca o sa te pliezi pe o metoda de inmultire,daca nu...suna un prieten...apeleaza la cunostintele acumulate...ceva iese pina la urma...
sfatul meu este sa recitesti inca odata ce e scris pe acolo iar ce ai tu la ora actuala in stupi nu se preteaza la inmultire,cel mult la ...deszvoltare... ;)
ca idee de lucru eu unul cind fac roii ii fac pe 3 rame cu puiet dintre care doua cu puiet capacit blana,din leat in leat... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde andy1995 » 08 Apr 2014, 23:11

o sa ma mai documentez :D merci
andy1995

Mesajde clncatalin » 08 Apr 2014, 23:19

Sigur ai 3-4 rame de puiet si 10 rame de albina intr-un stup?
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde igo1 » 09 Apr 2014, 23:08

salut, eu am 4 rame cu puiet la un stup e pe 10 rame de albino, si am o rama cu 2 botci situate in partea de jos, una e mare si frumoasa, iar alt care se afla putin mai sus decat ea e mica. Cum ar trebui sa procedez? sa il las asa pana la salcam? eu acum am cumparat albinele si as fi incantat sa mai fac un roi. Dar daca voi ziceti ca e devreme. . . Fam respective e foarte agresiva, astazi am umblat putin la ea si am vazut ca foarte multe au iesit afara la urdinis. Au piscat si cainii care se aflau la distanta mare de stupi
igo1

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR