Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

calendarul apicol - floarea soarelui si lucrarile de dupa

Mesajde cristi arad » 20 Iul 2014, 22:53

buna seara tuturor; a sosit vremea pentru stuparii de campie (si nu numai) sa se bucure de ceva miere anul acesta; la rapitza a fost bine, dar salcam nu a fost mai deloc, fiind calamitat in campia de vest de ploi (au existat totusi locuri unde n-a plouat si s-a cules binisor, dar eu am optat pentru altele, asadar n-am avut noroc de salcam); floarea a dat bine (daca ai avut stupi) - 15 -20 kg/familie cu toate c-a plouat cam mult si a fost si cam rece; deci vom proceda la storsul mierii si cel mai important, inaite de 5 august se vor trata albinele de paduchi, mai ales stupii puternici care au proportional si un nr mai mare de varroa; este poate din cursul anului al doilea tratament ca importanta (primul fiind cel din oct), deoarece in august are loc schimbul de albina , albina care nu trebuie sa fie parazitata. dupa stoacerea mierii dupa caz se si restrang usor familiile. Va doresc spor la stors.
cristi arad

Re: calendarul apicol - floarea soarelui si lucrarile de dup

Mesajde laurra » 04 Sep 2014, 12:05

Cum tratezi albinele de paduchi?
laurra

Re: calendarul apicol - floarea soarelui si lucrarile de dup

Mesajde yulian » 04 Sep 2014, 13:02

Cu apa sfintita :lol: :lol:
yulian

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR