visanc scrie:Neata,
Am si eu o intrebare: la niste roi de anul acesta, care acum au ajuns sa umple in intregime un corp de 10 rame de ME (3/4), are rost sa incep sa ii adaug de acum cel de-al doilea corp la cladit? Apuca sa il cladeasca si pe al doilea si sa isi stranga si hrana pentru iarna?
Intreb asta deoarece eu nu am inca rame cu faguri claditi, asa ca le bag doar rame cu foita. Sa las stupul asa doar pe un corp de3/4 iarasi imi pare rau deoarece este inceputul verii si mai e ceva vreme buna pana in toamna. Plus ca, daca matca nu are unde sa oua, familia stagneaza. De asemenea precizez ca nu prea le dau siropuri si stimulente si nu se pune problema de racirea puietului, deoarece dealul este cu fata la soare toata ziua.
Multumesc si astept parerile voastre.
machi33 scrie:am un stup de 12 rame,cate rame se pun intr-o magazie si care este explicatia .pana la urma unde se pun rame la construit,in cuib sau in magazie?si cate se pun odata cand esti incepator si nu ai rame cladite
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori