Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: La inceput... Prea, la inceput

Mesajde Jean Valjean » 17 Feb 2015, 18:42

Valerica, daca esti acel Valerica de pe forumul vechi care l-a avut ca mentor pe Adi Hodis, baga cateva poze din stupina ta sa vedem si noi evolutia, sa vedem ce-a iesit dintr-un "incepator rau".
In alta ordine de idei, Victor S mai are albine ?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde valerica » 20 Feb 2015, 10:26

Buna ziua, nea jane daca tot acelasi nea JANES esti mata... inseamna ca esti cel care lam cautat eu odata pe camp de nam dat de mata..
Stupina mea... s-a mai rarit sa mai adunat... am avut ceva probleme mai mari cu prigoriile de vre-o 2 ani le-am mai dus pe la Cocani langa padurea de la Codrii Vlasiei o parte o parte la Munte... si o parte in Bucuresti neavand spatiu sa le duc toate intr-un loc. Poze momentan nu am insa promit ca o sa mai pun. Cu Adi am mai vb. la tel cand a venit si el in tara si mai ales prin bucale sa-si ia viza acum este tot prin Texas sau prin apropiere... de, cu Victoras din ploiesti sincer si spre rusinea mea nu am mai vb. insa daca mai are albine... sunt convins ca microbul odata intrat in cap nu-l mai scoti asa repede.

In rest, vreu sa ajung la Targul din campina daca ma agit si termin azi mai devreme dau o fuga ca in vichend este o aglomeratie de te calci pe bataturi si mai am si altele de facut in vichend.

Am avut o perioada in care nu prea am mai intrat pe acest forum insa... in limita timpului ar fi frumos din partea mea sa mai salut pe cei vechi ... si cu experienta...eu nu ma cred inca un stupar adevarat sunt inca la inceput chiar daca am ceva ani in spate.

o zi buna tututor... :geek:
valerica

Mesajde Agerul » 21 Feb 2015, 18:26

Buna ziua tuturor! Si eu sunt nou pe forum si ma macina aceleasi probleme. Am strâns in jur de 5000 de euro pe care vreau sa ii investesc in albine. M-am cam grăbit un picut si am cumpărat vagonul pentru stupi. L-am luat la 2000 de ron si m-am bucurat de pret. Este perfect functional doar ca nu are capacitate prea mare fata de ce am văzut pe internet. Am vorbit deja cu un tâmplar care confectioneaza stupi sa îmi faca o prima serie. I-am spus de 20... M-am înscris totodată si la un curs de apicultura la constanta. Vatra o sa fie in ialomita unde am suficient teren pe care cultiv de obicei destul de multa floarea soarelui. Am destule emotii cu privire la cele ce vor urma dar totodată sunt dornic sa descopăr acest domeniu. Din ce citesc nu prea inteleg multe si sper sa mă luminez in timp... Anul asta as vrea sa le studiez si anul viitor sa mai cumpăr sau sa reusesc sa îmi extind nr de familii. Sunt foarte entuziasmat si sper ca sfaturile voastre sa îmi mai deschida mintea. Cu stima, Victor Dinu
Agerul

Mesajde mellis » 22 Feb 2015, 00:07

Agerul scrie:Buna ziua tuturor! Si eu sunt nou pe forum si ma macina aceleasi probleme. Sunt foarte entuziasmat si sper ca sfaturile voastre sa îmi mai deschida mintea. Cu stima, Victor Dinu

Bine ati venit,
Va sfatuiesc sa va faceti pagina personala - fiind la inceput sunt multe de zis, de invatat...
Este un jurnal la ce faceti, si cum faceti..
Facand poze/filme, citind cat mai mult, cerand sfaturi cu capul plecat - sunt sanse sa reusiti...
Drumul este dificil, plin de obstacole, lipsa cunostintelor, burta pe carte..trebuie perseverenta si ajutor de la cei cu experienta..
Spor la studiu...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde valerica » 22 Feb 2015, 18:33

salutare victore si bine ai venit printre cei care iubesc aceste insescte si se numesc apicultori.
In primul rand parerea mea este ca ai mare curaj sa investesti atat de mult fara sa vezi daca te vei descurca sau daca o sa faci fata.
eu te-asi fi sfatuit sa mergi sa te intepe cateva albine 3...7 si sa vezi sa nu cumva sa fi tu sau cineva din familie alergic. sa spunem ca nu ai probleme.... apoi ai lua 3...5 familiii sa vezi ca nui atat de usor iar castigul daca te gandesti la o evolutie rapida ..... poate te vei insela... toti care se apuca de stuparit considera ca o afacere acest domeniu insa eu cred ca nu-i asa este o mica loterie ... daca ai un an bun poti numara ceva parale daca ai pierderi sau nu ai cule... trebuie sa desfaci punga si sa dai tu de mancare albinelor pentru a le putea saluta si in primavara.., insa in fine.... nu vreu sa descurajez pe nimeni... pune poze citeste mult ... iati si cateva familii acum chiar daca nu le pui pe pavilion... si vezi cam cum stau lucrurile...cum si cat cules vei avea... numai la floarea soarelui nu-i sificient, albina nu manaca doar 1 luna pe an..... cu stima si respect si putem dezbate acest subiect... si cu o mana de ajutor poti face lucruri frumoase..
:o
valerica

Mesajde Agerul » 23 Feb 2015, 19:35

Va multumesc pentru primire! O sa va stresez cu cat mai multe intrebari pana incep si eu sa leg lucrurile :) Sper sa ma ajute cursul ala si sa imi faca o idee despre cresterea albinelor. Dupa ce termin primul modul vreau sa il urmez si pe cel de cresterea matcilor. Am zis ca sa fac treaba pana la capat :D Cunosc riscurile unei investitii fara prea multe cunostinte...am o ferma de berbecuti de carne cu care am inceput la fel de nestiutor dar in timp lucrurile s-au legat. Sunt copil de tara si imi place natura ca doar in ea am crescut :) Daca ma ajuta bunul Dumnezeu poate o sa fiu la fel de mandru de "reginele" mele precum sunt de berbeci. Ce nu am gasit pana acum sunt familiile de albine. Daca m-ati putea ajuta cu niste recomandari v-as fi tare recunoscator. Va rog sa imi dati mesaje in privat ca nu as vrea sa se supere lumea pentru reclame. Va doresc o seara buna si...la peste ii spune fir intins, la abine cum ii spune? :lol:
Agerul

Mesajde un OM » 23 Feb 2015, 20:03

Miere in butoaie?
Pentru cumparat studiaza preturile la sectorul Anunturi apicole.
Te-am putea ajuta probabil cu un sfat mai pertinent si daca ai trece la avatar localitatea de unde esti.
un OM

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR