Am asistat la verificarea catorva familii bune, sanatoase, gata de lupta cu noul an, temperatura de 16 grade la umbra, termometru din masina lasata la soare imi arata HI.. Puiet capacit pe multe rame (am retinut unul cu 5), redistribuire hrana/pastura intre cei cu prea multa si cei ce au nevoie ..frumos... Multa sanatate Florinelu...
Salutare Mai oameni buni ce vereme aveti voi pe acolo ,si la mine ieri nici nu cred ca au iesit din stup sau foarte firav ,a batut un vant rece de nici nu zici ca erau 10 grade afara
Am zbor zilnic +10 grade ,intra bine polen si apa , la 2 zile mai bag si eu 150-200ml juice , capu li flancat cu turtica... cu experienta mea de doi ani va intreb voi cand incepeti largirea cuibului , cunosc cartile ... etc dar ma mananca palma sa bag cate o rama duminica 22.03.2015...nu practice restrangeri in primavera doar la sange in toamna iar primavera plec inainte ... si anu trecut cam tot asa am bagat prima rama ... vreau la meri sa am ceva populatie, sunt livezi ff mari in zona mea .
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
La tine nu ninge? Pune folie de sus pana jos la ultima rama din cuib. Cuibul îl maresti când diafragma e neagra de albina si/sau când albina trece de diafragma.
Domnilor...stati linistiti ca nici prin vestul tarii nu umbla cainii cu colaci in coada !
Ce am eu prin stupi ...4-5 intervale albina ,maxim 2 rame puiet ,papa turtele ca disperatele (desi mancare mai au ) , in schimb cara bine polen. Degeaba ziua este cald ...noaptea este destul de frig.Prea mare diferenta de temperaturi intre zi-noapte.
Fata de alti ani ...AM PUIET MAI PUTIN LA ACEASTA ORA !
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram scrie: Fata de alti ani ...AM PUIET MAI PUTIN LA ACEASTA ORA !
De acord ! Numai ca ... mai putinul tau este mult mai mult decat nimicul sau mult prea putinul altora ! Ideea-i urmatoarea ... daca voi in Vest aveti parte de o imprimavarare normala a familiilor de albine, la noi, ceilalti, in mod special cei din Nord, avem parte de o imprimavarare fortata care de cele mai multe ori nu tine pasul cu dezvoltarea naturii (diferente mici de timp intre inflorirea plantelor).
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Am scris 4 -5 intervale ....adica 5 - 6 rame ...adica 3 - 4 puiet in alti ani !
Caisul peste 5-6 zile cred ca va avea flori ...ar fi trebuit sa infloreasca pe la 1 aprilie. Daca si rapita da inainte cu vreo 10 zile ...eu am in lada acum maxim 2 rame cu puiet ...ceao cules !
Ce vreau sa spun este ca FAMILIILE DE ALBINE NU POT TINE PASUL CU O PRIMAVARA ASA GRABITA ...
Este doar parerea mea.
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Paule stai linistit, si la noi in sud e o dezvoltare mediocra a cuiburilor. Sper ca de saptamana viitoare sa tureze motoarele la maxim si sa ii prinda pe cei din vestul tarii Abia astazi am vazut ca aduceau ceva mai mult polen, dar nu a tinut vremea cu ele...
Ce revizie, primavara aceasta se aseamana cu cea de anul trecut. Se pare ca vom avea un aprilie foarte neprielnic cu putine zile propice culesului de polen si putin nectar.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.