Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Vatra stupina permanenta

Mesajde kaput » 18 Aug 2015, 13:32

Buna ziua.
Desi citesc de mult pe forumul acesta, astazi mi-am facut curaj sa-mi fac cont.
Cred ca faceti o treaba minunata, mai ales cu incepatorii...sfaturi, burse etc.

Dar sa revin la titlul topicului: am posibilitatea sa achizitionez o suprafata de 6,5 ha teren agricol imprejmuit cu gard viu cca 1.5m inaltime.
Imprejmuirea este dintr-o specie de salcam cu tepi mari (nu-mi vine in minte denumirea acum); de jur imprejur pe proprietate exista o liziera de salcam pe 8-10 randuri de anul 3 zice vanzatorul.
Mentionez ca locatia este la vreo 15 km de sosele si la 4 km este un sat foarte mic (batrani, si vreo 3 care se ocupa cu cresterea animalelor si agricultura); in zona se lucreaza terenul arabil, culturi diverse, cateva pasuni unele chiar impadurite.
Pe acest teren intentionez sa infiintez culturi agricole (nu m-am hotarat ce anume)
Acum cu intrebarile:
- Se preteaza o vatra permanenta de o asa dimensiune?
- Daca da cam ce numar de stupi ar fi potrivit? culturile pe care vreau sa le infiintez ar fi FS, rapita, mustar, coriandru etc
- Nu intentionez sa accesez fonduri, partea cu stupii vreau sa fie un fel de bonus (am un job care imi permite mult timp liber)
- Ce culturi ar fi potrivite pentru apicultura in acest caz.

Mentionez ca experienta mea practica cu albinele este zero, dar am citit destul si inca vreau sa mai invat.
kaput

Re: Vatra stupina permanenta

Mesajde pvc » 14 Oct 2015, 15:07

kaput scrie:Buna ziua.
Desi citesc de mult pe forumul acesta, astazi mi-am facut curaj sa-mi fac cont.
Cred ca faceti o treaba minunata, mai ales cu incepatorii...sfaturi, burse etc.

Dar sa revin la titlul topicului: am posibilitatea sa achizitionez o suprafata de 6,5 ha teren agricol imprejmuit cu gard viu cca 1.5m inaltime.
Imprejmuirea este dintr-o specie de salcam cu tepi mari (nu-mi vine in minte denumirea acum); de jur imprejur pe proprietate exista o liziera de salcam pe 8-10 randuri de anul 3 zice vanzatorul.
Mentionez ca locatia este la vreo 15 km de sosele si la 4 km este un sat foarte mic (batrani, si vreo 3 care se ocupa cu cresterea animalelor si agricultura); in zona se lucreaza terenul arabil, culturi diverse, cateva pasuni unele chiar impadurite.
Pe acest teren intentionez sa infiintez culturi agricole (nu m-am hotarat ce anume)
Acum cu intrebarile:
- Se preteaza o vatra permanenta de o asa dimensiune?
- Daca da cam ce numar de stupi ar fi potrivit? culturile pe care vreau sa le infiintez ar fi FS, rapita, mustar, coriandru etc
- Nu intentionez sa accesez fonduri, partea cu stupii vreau sa fie un fel de bonus (am un job care imi permite mult timp liber)
- Ce culturi ar fi potrivite pentru apicultura in acest caz.

Mentionez ca experienta mea practica cu albinele este zero, dar am citit destul si inca vreau sa mai invat.

Nu cred ca terenul este bun pt apicultura.Nici pt agricultura. Ai salcami multi pe margine si astia tin umbra.Dupa ce trec florile salcamilor infloreste gladita (specia aia de salcam cu tepi mari) si albinele in loc sa-si vada de treaba in stup or sa stea numai in florile de la gladita.O sa fi nevoit sa-ti dai ultimii bani din buzunare pe butoaie de miere daca nu ai in zona si alti stupari. Asa ca trebuie sa te gandesti de 2 ori inainte de a face vreo prostie,
Apropo poti sa-mi dai adresa terenului si nr de tel al propietarului. Poate-l cumpar eu sa te scap de un stres. Chiar sunt in cautarea unei locatii bune (nu ca a ta fara potential :P )
pvc

Mesajde thomas » 14 Oct 2015, 15:14

1. Se calculeaza teoretic productia la ha/soi planta/copac melifer.
2. Se testeaza zona intai cu mai putini stupi/un sezon apicol.
3. Daca e ok, se instaleaza maxim 40-50 stupi pe o vatra permanenta.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde nae » 14 Oct 2015, 21:00

kaput scrie:Buna ziua.
Cred ca faceti o treaba minunata, mai ales cu incepatorii...sfaturi...

Salut .
Numele e mortal .
Presupun , nu ma costa nimic , ca locatia e la 1800 m ; merge FS la fix ; obligatoriu matci italiene , merg la fix .
Sau lunca inundabila a raului/fluviului , merge orezul sau pajistea pt hipopotami, albina e .. bonus . ;)
''Am citit destul si inca vreau sa mai invat ''= :roll:
Buna seara .
nae

Mesajde gica.mosu » 15 Oct 2015, 09:38

...Daca ni spuneai si zonaaa era mai usor sa va dam un sfat...asa :oops: ...Totusi daca ai o sursa de apa pe aproape=merita sa incerci sturioni-pastravi...si de ce nu cicomarle s-au iepuri de casa :!: :idea: .... spor si multa bafta= dv hotarati... Deci...Kaput-va salut si ghini ai vinit pe forum-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR