Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupar grijuliu versus stupar profesionist

Mesajde trantor » 11 Apr 2011, 13:27

Mai Adi, pai sti cum sunt eu acum, exact ca tanarul sofer cand i se spune ca trebuie sa fie cu un ochi in oglinda din dreapta, unul in oglinda din stanga , unul in oglinda retrovizoare, unul pe ruta de mers ... de parca ar fi saracul capcaun , dar cu timpul si rutina gasesti ochi pentru toate, ba chiar unul in plus pentru doamnele de pe trotuar.
Cand m-au intepat ultima oara mai multe odata nu stiam cum sa pun totul la loc si sa inchid mai repede, ce sa stau sa razuiesc cu dalta, ma frecam pe maini de parca imi luase foc. :lol:

De ce prima largire se face cu rama cladita? Nu de alta, dara nu prea am rame in regula, ba sunt deformate ba au celulele din partea de sus alungite pe verticala de la greutate si probabil multe adausuri in FA.

In legatura cu tratamentul, nu am reusit sa-l fac pana acum; cand am eu timp e frig si bate vantul, cand e vreme buna sunt plecat pe la mama d*.
Cat timp ramane remanent in rame si cutie VF?
Sau care este termenul limita, pana in culesul principal de salcam, pana la care se poate face tratamentul?
De fapt nu vad cum as putea face tratamentul in cursul zilei. In mintea mea trebuie musai o dimineata calduroasa si linistita sa poti inchide urdinisul si redeschide dupa tratament (15 - 20 de minute , nu mai stiu cat scrie pe prospect).
....
trantor

Mesajde Pustache » 11 Apr 2011, 13:45

trantor scrie:Mai Adi, pai sti cum sunt eu acum, exact ca tanarul sofer cand i se spune ca trebuie sa fie cu un ochi in oglinda din dreapta, unul in oglinda din stanga , unul in oglinda retrovizoare, unul pe ruta de mers ... de parca ar fi saracul capcaun , dar cu timpul si rutina gasesti ochi pentru toate, ba chiar unul in plus pentru doamnele de pe trotuar.
Cand m-au intepat ultima oara mai multe odata nu stiam cum sa pun totul la loc si sa inchid mai repede, ce sa stau sa razuiesc cu dalta, ma frecam pe maini de parca imi luase foc. :lol:

De ce prima largire se face cu rama cladita? Nu de alta, dara nu prea am rame in regula, ba sunt deformate ba au celulele din partea de sus alungite pe verticala de la greutate si probabil multe adausuri in FA.

In legatura cu tratamentul, nu am reusit sa-l fac pana acum; cand am eu timp e frig si bate vantul, cand e vreme buna sunt plecat pe la mama d*.
Cat timp ramane remanent in rame si cutie VF?
Sau care este termenul limita, pana in culesul principal de salcam, pana la care se poate face tratamentul?
De fapt nu vad cum as putea face tratamentul in cursul zilei. In mintea mea trebuie musai o dimineata calduroasa si linistita sa poti inchide urdinisul si redeschide dupa tratament (15 - 20 de minute , nu mai stiu cat scrie pe prospect).

Pai se face cu rama cladita spargerea pentru a ponta matca ,cat despre tratament scrie pe prospect la VF foarte clar acum poti face linistit ca nu ai miere de extras
Da,sti cum e in viata totul e pana prinzi practica,M-am sters de sange si de praf si-am schimbat tactica .Sunt perfect adaptat acum,doar ca practica tot ma lasa rece ca Antarctica.
Pustache

Mesajde Adi Hodis » 14 Apr 2011, 17:58

trantor scrie:...
1. Cand m-au intepat ultima oara mai multe odata nu stiam cum sa pun totul la loc si sa inchid mai repede, ce sa stau sa razuiesc cu dalta, ma frecam pe maini de parca imi luase foc. :lol:

2. De ce prima largire se face cu rama cladita? Nu de alta, dara nu prea am rame in regula, ba sunt deformate ba au celulele din partea de sus alungite pe verticala de la greutate si probabil multe adausuri in FA.

3.

1. Daca nu ai simtzit ca atzi vine sa te pi-pi ca sifonu' ... nu-i bai ca viitoru-i inainte :P
2. Pt. ca sa nu mai foloseasca energie albinele ( 1 kg. miere pt. un fagure cladit ) si ca sa ponteze matca mai repede.
Si a 2-a largire e mai bine cu rama cladita.
De la a 3-a e bine cu foitza pt. ca sa ai faguri noi.
3. Tratament se poate face in orice perioada in care nu exista cules abundent pt. a recolta miere.
Cu Klartan potzi face tratament shi ziua shi daca temperatura e mai scazuta, la 5 gr. C* eu am facut.
La fel shi cu Mavrirolul, deci nu trebuie sa ashteptzi dupa vreme ideala.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

SALUT tuturor stuparilor!

Mesajde ISUSISUSISUS » 13 Aug 2015, 20:23

Are vreo importanță sau care ar fi diferența dintre iernatul familiei pe fagurii cu foi de ceară și pe cei cu foi de plastic? Mulțumesc.
ISUSISUSISUS

Mesajde un OM » 13 Aug 2015, 21:42

Bre Doamne, diferenta dintre iernarea pe fagurii de ceara si cei de plastic, o da cantitatea de miere si albina pusa la iernat.
un OM

Re: SALUT tuturor stuparilor!

Mesajde tuturicius » 17 Aug 2015, 15:24

ISUSISUSISUS scrie:Are vreo importanță sau care ar fi diferența dintre iernatul familiei pe fagurii cu foi de ceară și pe cei cu foi de plastic? Mulțumesc.

Ai transpirat mult pana ti-ai gasit numele asta?
tuturicius

Re: SALUT tuturor stuparilor!

Mesajde yulian » 17 Aug 2015, 20:01

tuturicius scrie:
ISUSISUSISUS scrie:Are vreo importanță sau care ar fi diferența dintre iernatul familiei pe fagurii cu foi de ceară și pe cei cu foi de plastic? Mulțumesc.

Ai transpirat mult pana ti-ai gasit numele asta?

Ma gandesc ca ISUS si ISUSISUS erau deja ocupate...asa ca a trebuit sa foloseasca ISUSISUSISUS :lol: :lol:
yulian

Mesajde albinavesela » 03 Apr 2016, 09:02

[quote="trantor"]Tanar sunt si vreau sa ma mai pastrez vreo 15 ani tot asa. (am 45)
Unul din stupi este mai slabut, iar eu am pumnii cam mari, mai ales de duminica cand m-au intepat 3 la dreptul si 4 la stangul.
Apropose de intepaturi ; cu ce sa-mi dau pe maini ca sa intepe mai bland?
Sunt interesat de metodele de stimulare pentru coloniile mai slabe in primavara.[/quote

Eu imi dau cu otet pe maini cand sunt intepat!
albinavesela

Mesajde Shrek » 03 Apr 2016, 09:18

Daca vrei sa fii intepat........ mai bland, da-ti cu parfum pe maini! Daca nu vrei sa fii intepat deloc, ia-ti manusi !
Shrek

Mesajde vslsilviu » 03 Apr 2016, 09:34

Esti rautacios ;)

Shrek scrie:Daca vrei sa fii intepat........ mai bland, da-ti cu parfum pe maini! Daca nu vrei sa fii intepat deloc, ia-ti manusi !

Incearca cu otet...
vslsilviu

Mesajde Shrek » 03 Apr 2016, 10:15

Da' ce-am zis?! Omu' a-ntrebat cum sa fie.....intepat mai bland (metaforic vorbind)!? Puteam sa ii recomand sa loveasca stupul cu batul sa fuga albinele si apoi sa umble in el! Fara masca si fara manusi!
Este asa de frumos afara...........
Shrek

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR