Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

procesatorii

Mesajde catalin_viezure_6 » 25 Ian 2012, 01:50

am vazut ca sa ma discutat despre procesatorii ....din punct de vedere financiar si profesional ( apicultura) nu am ce sa vorbesc caci am cativa stupi nu am vandut in viata mea nici un gram de miere dar e mare pacat si imi pare rau de cei ce pleaca de acasa si indura caldura , intepaturii , deziluzii in cea ce priveste productia si multe si muncesc ca nebunii . Procesatorii ce fac? caci m am crucit cand am vazut si nu ca as fi naiv, cred ca multe ca astea se intampla in orice bransa .. returneaza mierea buna mintind ca mde e contaminata din dif motive ca sa o cumpere la jum de pret , dau banii cand isi aduc aminte dupa 6 luni , 1 an , sau mai trist putin spus trist nu mai dau banii deloc ... mie greata si chiar sunt scarbit de ce am citit , sper ca in viitor sa se schimbe ceva
catalin_viezure_6

Re: procesatorii

Mesajde Adi Hodis » 25 Ian 2012, 09:15

Catalin
Cand scrii ... procesatorii ... e una.
Daca scria-i ... unii procesatori ( s-au doi, trei ... ) ... e alta. :!:

Si printre ei sint oameni de cuvant ... ca si printre apicultori. :idea:

Nu ca simt nevoia sa le iau apararea ... si ei si noi ne invartim intr-un sistem financiar impus de niste reguli ( cica ) ale STATULUI.
Aceste reguli ne cam lasa dezamagiti, mai mult pe noi.
STATUL isi ia partea de la fiecare, fara sa fi sprijinit apicultorul ori procesatorul, decat cu niste semnaturi si shtampile pe ... hartii.Grea munca.

Intr-un alt sistem de reguli financiare, eu consider ca ar fi mai fructuoasa dezvoltarea producatorilor ... a procesatorilor mai putin dar consistent, pt. ca ruleaza cantitati mari.

De ex.
Bancile, sa puna accent pe finantarea dezvoltarii productiei acordand credite pe termen lung si cu dobanda rezonabila. Dar asta in adevaratul sens al cuvantului, NU precum bine se stie politica veche cand, nu odata, au schimbat regula in timpul derularii creditului.

Legiuitorii, sa permita producatorului sa obtina dotarile necesare pt. a putea livra marfa direct in ... raftul magazinelor.
Ori, cu procesatorul inclus in sistem, dar procentele din pretul de raft care rezulta in urma vanzarii, sa fie 60 % pt. producator, 25 % pt. procesator si 15 % pt. magazin.Pretul de raft sa fie coborat la un nivel de max 25 lei/1kg. miere.
Altfel spus, sa cashtige fiecare dupa cat munceste iar STATUL, evident ca-si va lua partea dar sa fie justificata prin munca sa, aceea de a impune niste reguli SI sistemului Bankar pt. a stimula productia, munca.

Dar ca la noi, la cine oare ? ... ca ziceam de legiuitori.
Sint destui care nici nu mai vrea sa auda de ei, daramite sa mai alerge de la Ana la Caiafa ... :(
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde martanul » 25 Ian 2012, 14:48

pai fratilor facetiva procesatori ,bagati 1 sau2 milioane de euro intr-o firma de procesare si asteptai sa va injure stupari ca castigati mai mult ca ei.eu iubesc procesatorii sa le dea domnul sanatate la Fekete de la Alesd ,Ilies de la Filomera,Marton de la Wolf,Matyas de la Blaj ,de la tg. jiu, de la faget.si la toti la care am predat miere .
un meserias stie ce este intr-un stup fara sa-l deschida ,un amator il deschide se uita si nu stie ce-i acolo !
martanul

Mesajde catalin_viezure_6 » 25 Ian 2012, 20:06

nu toti sunt neseriosi ca daca era asa era jale dar multi sunt neseriosi ... deaia am si postat fiecare sa isi spuna ce parere are despre procesatorii .. oricum sunt multe de spus
catalin_viezure_6

Mesajde peterneamt » 25 Ian 2012, 20:18

Pe forum, pe undeva, este un reportaj al PRO TV. unde este vorba de mierea de salcim falsificata existenta in supermarketuri, care este otrava pentru oricine, nu numai pentru copii sau diabetici. Se pare ca banii si cistigul rapid a luat mintile unora si ar trebui aspru pedepsiti, pentru a nu mai pune in pericol sanatatea oamenilor.Legi exista, aplicarea lor lasa de dorit, ca de, coruptia nu doarme. :oops:
peterneamt

Mesajde catalin_viezure_6 » 25 Ian 2012, 21:00

peterneamt scrie:Pe forum, pe undeva, este un reportaj al PRO TV. unde este vorba de mierea de salcim falsificata existenta in supermarketuri, care este otrava pentru oricine, nu numai pentru copii sau diabetici. Se pare ca banii si cistigul rapid a luat mintile unora si ar trebui aspru pedepsiti, pentru a nu mai pune in pericol sanatatea oamenilor.Legi exista, aplicarea lor lasa de dorit, ca de, coruptia nu doarme. :oops:

e vorba de banii doar atat .. sigur sunt implicatii atat procesatorii cat si cei din afara pan la urm e vorba de multi bani
catalin_viezure_6

Mesajde alt stupar » 25 Ian 2012, 23:44

martanul scrie:pai fratilor facetiva procesatori ,bagati 1 sau2 milioane de euro intr-o firma de procesare si asteptai sa va injure stupari ca castigati mai mult ca ei.eu iubesc procesatorii sa le dea domnul sanatate la Fekete de la Alesd ,Ilies de la Filomera,Marton de la Wolf,Matyas de la Blaj ,de la tg. jiu, de la faget.si la toti la care am predat miere .

Mai sti ceva de aia din Alesd ?
mai sunt pe piata ?
Faini baieti etau, de cuvant !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde martanul » 26 Ian 2012, 00:29

nu mai stiu nimic ,dar au fost cei mai corecti,ai cantarit ai incarcat bani jos si dupa max. 15 zile aveai inapoi butoaiele.la Pop la faget bani jos dar trebuia sa golesti .la Sibiu bani jos dar am ramas cu butoaie minus.
un meserias stie ce este intr-un stup fara sa-l deschida ,un amator il deschide se uita si nu stie ce-i acolo !
martanul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR