Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: niste ajutor daca se poate

Mesajde aliuta2000 » 08 Iun 2011, 09:03

Prima rama .... cea inalta dar ceva mai ingusta este de tip Layens cealalta care vrei tu sa o folosesti este de tip Dadant(435X300 la noi in tara )daca nu ma insel . cu stradanie multa reusesti sa muti albinele dintr-un stup in altul . de pus cat peste al tau actual nu cred ca vei putea sa pui .
inaltimea e iar problematica .
ce as face eu ...
as incerca sa bag rame din cele care vrei la format intr-o laterala dar nu paralele cu cele din stup ci perpendiculare se adauga un sipc pe o laterala a stupului .. si unul de sustinere acolo unde pic rama .
dupa ce ti le construieste pe acelea , incet incet iti muti cuibul pe ramele construite scotand ramele inalte existente . cand ai terminat muti albinele in stupul tau fara mari probleme ....

Acum eu nu stiu daca este corecta asezarea perpendiculara a ramelor , dar este modul in care ele vor construi asa cum vrei tu .(este posibil sa iti construiasca si sub latisorul ramei de jos , dar surplusul il dai jos cu cutitul evitand sa distrugi puietul cand le muti in stupul nou .)
A.D.
aliuta2000

Mesajde janese » 08 Iun 2011, 11:30

incearca fizic daca rama inalta intra culcata in stupul tau...apoi prin manuire de rame trece albina pe rame normale
janese

Mesajde mihay f » 08 Iun 2011, 17:07

buna
am si rame trase gata deci cum mut cuibu si cu cele cu miere ce fac
rama din dreapta ii dadant
mihay f

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR