Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: incepator

Mesajde matei07 » 05 Feb 2012, 23:12

il am pe varamiu care se pricepe
matei07

Mesajde doruuu » 05 Feb 2012, 23:27

Tu n-ai inteles... Ce faci tu e sfant... Sfatul meu - incepe cu 2 si apoi mai vezi.... Asta nu e o afacere sigura in care sa arunci 10000 de euro si apoi imediat sa incepi sa-i recuperezi. Poti sa pierzi totul intr-o luna daca nu stii cu ce se mananca.
doruuu

Mesajde paul » 05 Feb 2012, 23:28

matei07 scrie:il am pe varamiu care se pricepe

Ar trebui sa-ti zic ... BAGA-TE !!!
ITI ZIC ... IA-O INCET ... INCETISOR ...
Am 5(cinci)stupi si ... TREMUR ! Nu de frig !!! DE FRICA !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde nae » 05 Feb 2012, 23:36

Nu cunosc apicultor care''se pricepe'' si lucreaza pt. altu ;el ce pierde ?
100 fam~10-13000 e
100 cutii ~5000 e
caturile +1/2 din cuib neconstruit ,aici trebuie sa pierzi (ca bani ) un cules sau bagi zahar= bani=!?
rapita compromisa
urmeaza salcamul /roi sau miere/decizii la minut ...

Daca nu sunt banii tai problemale sun exponentiale ...

Sursa cu 50% castig e RULETA (rosu/negru ;par/impar ) ,tu incerci ruleta ruseasca ...
nae

Mesajde paul » 05 Feb 2012, 23:48

Colegul Nae a exprimat ... ABSOLUT CORECT ... ceea ce vrei tu sa faci ! ... SA JOCI ... RULETA RUSEASCA !!! NU TE INCREDE PREA MULT IN ... NOROC ! S-ar putea ca glontul ... SA-Ti FIE DEDICAT !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mirceapugna » 06 Feb 2012, 09:59

Am auzit si eu de unul care sa bazat pe ajutorul cuiva si dupa casatorie a cumparat 70 de famili si na trecut nici jumatate de an ca iau murit toate din cauza paduchilor.
Asa ca ai grija ce faci cu bani.
Colegi tiau spus sa o iei usor, dar tu hotarasti.
mirceapugna

Mesajde whiser » 20 Feb 2012, 14:36

va salut, in cazul de fata merge reclama aia cu :Batman,Batman :lol: :lol: ,o zi buna
Tot ce veti cere cu credinta,prin rugaciune,veti primi.
whiser

Mesajde MIHAI BALS » 20 Feb 2012, 22:14

In 2010 am inceput cu 6 stupi in aprilie.Nu stiam nimic despre albine dar vroiam sa invat.Pana-n vara am mai cumparat cate 2 ,cate 3 si ultima data pe 1 sept. 46 de bucati.Ultimii 46 binenteles ca erau lihniti(asa vand unii apicultori la incepatori!).M-am pus cu hranirea si cu tratamentele pe ei si din 77 am scos 75 in primavara!
Anul trecut a fost un an BUUUN.Acum am peste 100 de fam. si vreo 20 de roi(care sunt ok).In primavara incep productia de matci.
Deci POVESTI de genul -incepe cu max.5- n-am acceptat. ORI,ORI!
DAR....studiu,carti,sute de vizite la apicultori,mii de ore pe internet SI NU LASI NICI O PROBLEMA NELAMURITA! Sapi,sapi si iar sapi pana dai de solutie.
Am avut si avantajul unui program mai lejer.
Azi primesc destule telefoane de la prieteni apicultori(unii destul de vechi) cu intrebari de una de alta.
Ce vroiam sa spun E CA DACA VREI SE POATE!
Si ce mai vroiam sa spun E CA NICI NU STII CE TE-ASTEAPTA!!!
MIHAI BALS

Mesajde pin » 21 Feb 2012, 11:38

Poti incepe si cu 100 direct Mihai dar trebuie sa vrei sa faci asta. Omul a zis "buna seara,vreau sa incep o afacere cu stupi pentru inceput m-am gandit sa cumpar 100 de familii,ce ma sfatuiti e treaba buna". Sunt o multime de oameni care au bani si nu stiu ce sa faca cu ei si se gandesc la tot felul de afaceri. Asta poate fi bine pentru apicultori deoarece au clienti pentru familii si roi. Sau poate fi rau daca vor sa se extinda prin achizitii si atunci e pretul mai mare decat ar trebui atat la albine cat si la stupi.
pin

Mesajde aurelt60 » 24 Feb 2012, 11:31

Si la noi oamenii se intimpla uneori...cind este omul tinar sa dea din fund fara sa stie ce il asteapta dupa care vine copilul si nu stie cum sa fuga din cauza greutatilor deaia sint si copii multi abandonati, dar vorba unui coleg de forum daca banii nu sint o problema ce conteaza daca se pierd pe experimente.
Ai grija ce iti doresti pentru ca este posibil sa se indeplineasca!
aurelt60

Mesajde nellu.ar » 25 Feb 2012, 00:37

Cel mai bine produc banii investiti in ceea ce sti tu !!! Cand te bazezi pe altii,apar riscurile!
nellu.ar

Mesajde mada_burezoiu » 04 Mar 2012, 12:46

salut! si eu sunt incepator si te rog sa ma crezi ca do o jumatate de an citesc intruna despre apicultura
si cer sfaturi apicultorilor cu experienta si mie mi-e frica sa iau si 20 roi deoarece e ca si cum ai
cumpara cioara de pe gard si sunt de acord cu ce ti-au scris colegii de mai sus cel mai bine ar fi sa te bazezi
pe tine deoarece tu trebuie sa fii langa ei. nu vreau sa te inmoi cu sfatul meu ca si eu la randul meu cer sfaturi.
trebuie sa te gandesti bine la cum investesti banii.
mada_burezoiu

Mesajde bucursorinelionel » 04 Mar 2012, 14:05

Matei 07...daca ai bani nu inseamna ca vei reusi sa faci o afacere profitabila in apicultura ...si nici daca ai 1000 de doctorate in economie...Apicultura cere experienta...daca nu ai pasiune pentru ea = 0...ca sa nu zic sanse 99% sa pierzi banii...Chiar daca ai varul cu experienta...eu iti sugerez sa incepi cu 10...si mai vorbim peste un an..dar daca nu cauti informatie si nu citesti/iei notite...slabe sanse...Nu te lua dupa publicitate unora si altora...e total diferit sa citesti un plan de afacere...si cu totul altceva sa te tii de el...inainte de a incerca marea cu degetul sa vezi cat e de adanca...cauta sa ai mancate pe paine cel putin 10 manuale de apicultura...si, inainte de toate , verifica in zona ta, resursele de cules si concurenta (nr de apicultori/ nr de familii ) pe o raza de 3..5 km..
In alta ordine de idei, la 100 de stupi din prima , iti trebuie si piata de desfacere...ceea ce e cel mai complicat...daca vei face productie de miere pentru procesatori...ia-ti adio de la profit...iar pentru celelalte produse...nu e deloc usor sa gasesti clienti cu bani...Nu intentionez sa te descurajez...dimpotriva, chiar imi place ideea ta...si te sustin...de aceea vreu sa iti arat ca ai multe riscuri inainte...pe care trebuie sa le abordezi la modul realist..citeste tot ce scrie pe forumul acesta, si pe cel vechi, poti sa adaugi si forumul apiardeal, si cateva manuale...apoi ia decizia daca...sau daca...Oricum , iti urez si noroc si succes...!!!
bucursorinelionel

Mesajde rocco76 » 05 Mar 2012, 22:50

bun gasit la toata lumea
pe vechiul forum este un topic"regula celor 3 ani" ...
si unii s au lamurit ca daca ai un numar oarecare de familii ai si zeci de butoaie pline si un profit considerabil
rocco76

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR