Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Matca trantorita

Mesajde mihaibob » 14 Mar 2012, 18:22

Va salut domnilor
Astazi am verificat stupii rama cu rama pentru prima data in primavara asta iar la una din familii am gasit puiet pe o singura rama pe o parte si pe cealalta cam cate 7 celule capacite cu puiet de trantor
La sfarsitul lui august aceasta familie a tras botca de schimbare linistita, dar am rupt botca pentru ca era prea tarziu sa eclozioneze si sa se imperecheze si nu am cumparat alta sa o schimb
Ce ma sfatiti sa fac in aceasta situatie?
mihaibob

Re: Matca trantorita

Mesajde georgica » 14 Mar 2012, 19:04

Daca esti sigur de trantorita, o elimini, restrangi cuibul cat mai tare, 2-3 rame fara ou sau larve si dupa 3 zile iei ramele cu albine si le asezi in alta cutie in care mai mai ai o fam. slabuta.Ramele sa le asezi in partea opusa cuibului ,,gazda,,. Prin aceasta metoda vei avea o fam puternica de la care vei obtine si miere si un roi destul de viguros care va putea sa-si stranga rezerva de hrana pana in toamna.
Ultima oară modificat de georgica pe 14 Mar 2012, 19:53, modificat 1 dată în total.
georgica

Mesajde ionut-88 » 14 Mar 2012, 19:17

mihaibob scrie:Va salut domnilor
Astazi am verificat stupii rama cu rama pentru prima data in primavara asta iar la una din familii am gasit puiet pe o singura rama pe o parte si pe cealalta cam cate 7 celule capacite cu puiet de trantor
La sfarsitul lui august aceasta familie a tras botca de schimbare linistita, dar am rupt botca pentru ca era prea tarziu sa eclozioneze si sa se imperecheze si nu am cumparat alta sa o schimb
Ce ma sfatiti sa fac in aceasta situatie?

pai sunt nu mai 7 celule de trantore nu?restu ramei sunt cu puitet de albina?
Puietul de trantor depus in exces in luna martie arata faptul ca matca e batrana sau daca e tanara a cam terminat rezerva din sacul spermatic (nu s-a fecundat corespunzator).
Viata poate fi inteleasa doar privind in urma dar poate fi traita doar privind inaite!
ionut-88

Mesajde mihaibob » 16 Mar 2012, 19:54

Va multumesc pentru sfaturi
Au doar puiet de trantor fara puiet de albina
Singura solutie sa inteleg ca este unificarea ,chiar ce imi era teama cel mai tare
Daca as gasi sa cumpar o matca ar fi super, dar in perioada asta cred ca nu am nici o sansa
Va salut cu respect ;)
mihaibob

Mesajde dorindafi » 16 Mar 2012, 21:22

dar am rupt botca pentru ca era prea tarziu sa eclozioneze si sa se imperecheze

la cel care tzia spus lucrul asta sa-i ceri banii-napoi
dorindafi

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR