Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

proceduri

Mesajde CATALIN » 12 Mar 2012, 20:10

colegilor as vrea sa va intreb cum procedati voi dupa iesirea din iarna cu familiile mai slabe sau eventual roiurile de anul trecut pt a le aduce intro stare buna pt marele cules
le ajutati cu ceva
zahar
turte
sirop
rame cu puiet de la veterani
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Re: proceduri

Mesajde nicu has » 12 Mar 2012, 21:02

buna catalin eu ii ajut cu sirop si rame cu puiet de la cei veterani
nicu has

Mesajde nae » 12 Mar 2012, 21:35

Eu am fam. slabe (roiul din '11 are ~1 an =fam ).
Fam .slaba se uneste .
Sa presupunem ca-i dai ''lapte de cuc/pasare ''matca nu oua peste puterea de acoperire (cand o minte Soarele de primavara mai oua si peste dar curand vezi larvele/ninfele afara ... ); puterea de acoperire e 1-3 decimetrii ,cat oua ?,+21 zile - albina care pica ...
In perioada asta (mar.-apr.) nu ai o rama ouata-placa - intr-o zi s-o poti da unei fam . s-o intaresti cu albina care ecluzioneaza ,vei avea elipse care ecluzioneaza si elipse care sunt larvare /ninfe , pe ultimile cine le cloceste ?
Pastrez2-3 pt rezerva de matci si restul unesc .
nae

Mesajde alt stupar » 12 Mar 2012, 22:07

CATALIN scrie:colegilor as vrea sa va intreb cum procedati voi dupa iesirea din iarna cu familiile mai slabe sau eventual roiurile de anul trecut pt a le aduce intro stare buna pt marele cules

de ce nu incerci asa:
iei doua matze din astea slabe, le unestiuna cu cealalta cu protectie ioc, inchizi urdinisul lazii care-i gazduieste, o urci in masina si o muti pe alta vatra ???
Garanteaza ăl de scrie ca daca nu intervin alte belele ulterioare cu familia astfel formata faci salcam brici !

a... daca insa nr de urdinishe deschise e cel mai important... pare rau, nu am retetă :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde bostina constantin » 12 Mar 2012, 22:26

[a... daca insa nr de urdinishe deschise e cel mai important... pare rau, nu am retetă :D[/quote]]
Ai facut scoala cu tizul tau Adi bihorenu [Hodis]!! :lol: Ma-ti speriat voi pe mine, mai mult scriti intre randuri, decat pe randuri :lol:!!! Eu acuma cum citesc, ca sa inteleg?? :shock: Sa fiti sanatosi amandoi!!! :)
bostina constantin

Mesajde iosca » 12 Mar 2012, 22:30

alt stupar scrie:a... daca insa nr de urdinishe deschise e cel mai important... pare rau, nu am retetă :D

141, 112 cer nr de urdinise deschise, nu productie (pacat ca productia n-o verifica nimeni asa cum prevad proiectele. Macar scriptic ar putea s-o verifice)
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde unincepator » 18 Mar 2012, 22:50

alt stupar scrie:
CATALIN scrie:colegilor as vrea sa va intreb cum procedati voi dupa iesirea din iarna cu familiile mai slabe sau eventual roiurile de anul trecut pt a le aduce intro stare buna pt marele cules

de ce nu incerci asa:
iei doua matze din astea slabe, le unestiuna cu cealalta cu protectie ioc, inchizi urdinisul lazii care-i gazduieste, o urci in masina si o muti pe alta vatra ???
Garanteaza ăl de scrie ca daca nu intervin alte belele ulterioare cu familia astfel formata faci salcam brici !

a... daca insa nr de urdinishe deschise e cel mai important... pare rau, nu am retetă :D

bunaseara,frumoasa indicatia si buna, dar eu nu prea sant in clar ,ce fac daca am(si am)2 familii slabe dar au fiecare matca, ce fac cu o matca o distrug?.Recunosc nu ma prea stiu la chichite.Multumesc si sanatate.
unincepator

Mesajde proapis13 » 18 Mar 2012, 22:56

unincepator scrie:bunaseara,frumoasa indicatia si buna, dar eu nu prea sant in clar ,ce fac daca am(si am)2 familii slabe dar au fiecare matca, ce fac cu o matca o distrug?.Recunosc nu ma prea stiu la chichite.Multumesc si sanatate.

Le unifici daca nu tii la cantitate ci la calitate
Restul v-a veni de la sin';stiu albinele pe care regina o opresc ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde aurelt60 » 20 Mar 2012, 14:07

Cind omul este incepator si nu cunoaste toate chichitele, se gindeste doar cum sa faca sa rezolve treaba pe termen scurt(azi ) ce se spune pe forum este pentru viitor ceea ce pentru el inseamna mai tirziu si nu acum. Asa am gindit si eu in urma cu ceva timp si m-i s-a spus ca o formula simpla este sa bagi din cind in cand cite o rama cu puiet capacit care sa sporeasca numarul de indivizi ce se vor ocupa de bunul mers al stupului(asa vei avea si doici si paza si culegatoare) pina v-a oua suficient matca.Nu tutdeauna pe incepatur il intereseaza productia de miere din culesul in curs, pe el il intereseaza cum sa rezolve cit mai rapid problema.
Ai grija ce iti doresti pentru ca este posibil sa se indeplineasca!
aurelt60

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR