Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

inceput din nou

Mesajde marcsupertare » 20 Mar 2012, 09:44

Anul trecut am cumparat 2 roi in iulie am trecut la fapte, bucurie mare, entuziasm si ceva planuri.
Bucuria a durat putin,puiet varos la unul din roi,matca2010 lipsa mea de experienta facut ca sa-mi dau seama mai tarziu am reusit sa-l trarez, pana aici binisor.
In noiembrie am pierdut celalat roi perfect pana atunci matca 2011 o depopulara rapida prezenta varroua si dezamagire si mai a disparut din entuziasm dar stupi se-numara primavara si mai aveam unul.
Cu tratamentele anti varroua facute turta din decembrie stiam ca are putina mancare, la 2 saptamani shimbam turta o consumau aproape toata in urma cu o saptamana revizie sumara aveau 3 rame fara nici un pic de macare un pumn de albina iar matca nu a inceput ponta le-am mai pus o rama cu miere pe jumtate si bucurie nu mai este din tomna, entuziasmul a disparutundeva in iarna iar planurile offf.
asta da incercare !!!
marcsupertare

Re: inceput din nou

Mesajde catalin.profiri » 21 Mar 2012, 09:28

Cauze pentru pierderea ta pot fi multe.
Insa conteaza felul in care privesti pierderea asta. Ia-o ca pe un sut in fund... ca sa faci un pas inainte.
Cauta si tu un stupar in zona ta (by the way... de unde esti? ca nu scrie la profil) si mergi si fa practica. invata cum sa lucri cu albina...
Te ajuta mai mult decat crezi.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde Bee Happy » 21 Mar 2012, 23:01

Marcuspetre, de aceea incepatorilor li se recomanda sa inceapa cu doi stupi. Ca atunci cand o sa-i piarda, dezamagirea, sau mai bine zis pierderea fiananciara sa nu fie prea mare. Tu ai trecut prin ceea ce trec majoritatea (inclusiv eu). Ai invatat pe pielea celor doi stupi.
Sunt sigur ca acum ai o lista personala cu ''asa nu''. Tine cont de ea si o sa ai mai mult succes cu ceilalti 10 stupi. Sau 100. De ce nu?
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde marcsupertare » 22 Mar 2012, 08:41

din pacate pana sambata nu sunt acasa dar sper sa se fi rezolvata ceva ca am rugat un apicultor sa vina sa sa vada daca e cava de facut cu cel de-al doilea stup
marcsupertare

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR