Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

familie de albine foarte agresiva

Mesajde valentin27 » 02 Apr 2012, 23:35

acuma 2 zile in timp ce faceam stimularea cu sirop desfacand podisorul au sarit vro 10-15 albine pe mine direct astazi la fel am incercat sa scot o rama sareau de pe rama parca erau nebune nu stiu din ce cauza le`am dat sirop si am inchis , la urdinis la fel am pus degenut s`au repezit la el noroc ca am avut manusi ce s`o fi intamplat cu el ?
valentin27

Re: familie de albine foarte agresiva

Mesajde kamy » 03 Apr 2012, 08:32

valentin si io tineam cate doua catele din astea in stupina ca sa le pun pe capetele randului de albine poti sa o folosesti pentru paza sau sa-i sucesti gatu cand ai o alta matca la dispozitie pana atunci trateaz-o cu indiferenta!
kamy

Mesajde pngflorin » 03 Apr 2012, 09:15

In astfel de situatie, prima data as verifica prezenta matcii si starea pontei, daca e ok , trateazale o perioada cu indiferenta, insa nu mult , in general sunt familii extrem de productive si roitoare, asa ca atentie.Cel putin in cazul stupinei mele asa sa intamplat.
pngflorin

Mesajde liviu1965 » 03 Apr 2012, 09:42

Luati in calcul si starea vremii......
Sunt foarte sensibile la presiunea atmosferica.
Ca si nevasta cand nu are bani de cheltuit.....
Nu a mea, a altora.....
liviu1965

Mesajde Bee Happy » 03 Apr 2012, 21:00

Eu am asa un fix: Ca motivul principal pentru agresivitatea albinelor, este lipsa hranei. Mai bine zis cantitate mica de hrana in stup. Ca daca nu au deloc mancare sunt somnolente, muribunde. Dar daca au putina, o apara cu ferocitate. Iar in acesata perioada, e foarte posibil sa fie hrana putina.
Pune odata trei kg. de sirop, lasa-l sa il traga, iar daca dupa cateva zile sunt tot agresive, atunci e altceva. Dar macar ai o familie hranita abuziv :lol:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde jimm » 03 Apr 2012, 21:53

Am si eu o familie foarte rea. Nici nu ma apropii bine ca ma ia in primire!
Am verificat, are matca si mancare! Am ajuns la concluzia ca datorita lazii carea e mai subreda a fost "incercata" de celelalte familii, tinta unor tentative de furtisag si acum reactioneaza violent la orice apropiere sau deschidere a stupului!
jimm

Mesajde bonzo » 03 Apr 2012, 22:04

Va salut. Am si eu un roi foarte agresiv. Cand le-am pus turta, la celelalte puteam umbla fara masca, atat erau de calme. Astea sareau pe mine si la temperaturi foarte aproape 0 grade. Din toamna erau mai agresive decat celelalte. O doamna stuparita, care are stupi de cel putin 30 de ani, mi-a zis ca se potolesc daca la hranesc in fiecare zi ,timp de o saptamana, la aceeasi ora, cu cantitati mici de sirop.
Pana acum nu prea am avut timp, dar cred ca merita incercat.
bonzo

Mesajde Bambucha » 04 Apr 2012, 08:49

Primavara albinutele sunt mai irascibile decat in restul anului. Mai ales daca au fost supuse stresului! Un factor major al stresului este lipsa hranei. O familie burdusita cu mancare la ora asta huzureste ca omul iarna la 23 de grade in casa!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde paul » 04 Apr 2012, 18:02

Bambucha scrie:Primavara albinutele sunt mai irascibile decat in restul anului. Mai ales daca au fost supuse stresului! Un factor major al stresului este lipsa hranei. O familie burdusita cu mancare la ora asta huzureste ca omul iarna la 23 de grade in casa!

Ai dreptate !
La mine cea mai blanda familie m-a luat in primire de la o jumatate de metru ! Inainte trebuia sa scot 1 rama ca sa inceapa sa ma bazaie 1-2 albinute !Le-am administrat cate un hranitor cu 1L sirop ! Sambata le mai servesc unul .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Nebunu_R » 05 Apr 2012, 10:24

paul scrie:
Bambucha scrie:Le-am administrat cate un hranitor cu 1L sirop ! Sambata le mai servesc unul .

salut! le-ai administrat siropul asta pt completare? sunt apicultor de "uichend" si caut(daca exista) reteta pt stimulare in primavara din 7 in 7 zile.
numai bine!
Nebunu_R

Mesajde augustin » 05 Apr 2012, 16:53

ia de-aici viewtopic.php?f=9&t=643
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde paul » 05 Apr 2012, 17:42

Nebunu_R scrie:
paul scrie:
Bambucha scrie:Le-am administrat cate un hranitor cu 1L sirop ! Sambata le mai servesc unul .

salut! le-ai administrat siropul asta pt completare? sunt apicultor de "uichend" si caut(daca exista) reteta pt stimulare in primavara din 7 in 7 zile.
numai bine!

Colegu' ... am 2 mastere cu tema ..."Ironia ... to be or, no to be" ! ;)
Acum sa lasam micile intepaturi pentru alta data ... Le-am pus cate 1L pentru ca ramele erau rase ... Era puiet la greu ,in toate stadiile pe aproape 4 rame si mancare ioc ! Le mai dau sambata cate 1L dupa care la 3 zile cate 500 ml !
Sa fii iubit !
P.S. In fiecare familie trebuie sa existe o rezerva minima de hrana !Un fel de ... stoc tampon !Pentru ... buna dezvoltare a familiei !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Bambucha » 05 Apr 2012, 21:46

Nebunu_R scrie: sunt apicultor de "uichend" si caut(daca exista) reteta pt stimulare in primavara din 7 in 7 zile.
numai bine!

Indiferent de vreme cald-frig, la mine o familie normala are rezerve minime de 5-8 kg, chiar si cand plec cu ea la padurea de salcam! Fiindca am fost "Stan patitul". Cam asta este baza stimularii, dupa aia ca se da sirop cu stropitoarea, se descapaceste un pic pe ici pe colo, sunt artificii si detalii pentru imbunatatirea performantei.
Buy E.U.
Bambucha

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR