Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

am scapat matca unui roi prins

Mesajde flaviu_gl » 31 Mai 2012, 17:55

Va salut.sint din Galati si am 2 stupi la 30 de km departare, in gradina parintilor. sint incepator si sint multe situatii la care nici in carti nu le gasesti raspunsul. astazi am primit un telefon de la parinti si m-au anuntat ca unul din stupi a roit si roiul este intr-un pom in gradina. am plecat imediat la tara , am prins roiul , l-am pus intr-o lada si am asteptat sa se linisteasca. dupa 4-5 ore am deschis lada sa vad ce si cum. am vazut imediat si matca si mi-am propus sa o marchez, numai ca incepator si cu mina tremurind, de la emotie, prima marcare, matca zbir si dusa a fost si eu am ramas cu ochii in soare. nu am mai gasit-o.
Intrebare: se intoarce matca la roi in lada cea noua sau am pierdut-o definitiv? trebuie sa cumpar o matca imperecheata?
flaviu_gl

Re: am scapat matca unui roi prins

Mesajde costinelblagniceanu » 31 Mai 2012, 18:25

De intors nu se va mai intoarce.Pune mina si cumpara o regina imperecheata,sau pune-le o rama cu oua de-o zi si isi vor trage ele singure botca de salvare.Succes!
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde paul » 31 Mai 2012, 19:17

Foarte probabil ca roiul tau sa fi avut mai multe matci si aceasta matca a ales ... o moarte demna ,in locul uneia prin ... sufocare ! A ales sa moara ... libera :shock:
Asteapta si tu vreo cateva zile si vezi daca nu gasesti oua ... Daca nu gasesti oua ... gaseste o alta matca !!! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde pin » 31 Mai 2012, 23:49

Daca a roit de la tine gasesti sigur mai multe botci in stupul de unde a plecat. Foloseste una din ele.
pin

Mesajde genutzu » 31 Mai 2012, 23:57

daca ai lasat lada in locul in care s-a prins roiul, sub copacul respectiv de exemplu sunt sanse mari sa se intoarca . de asemenea e posibil sa ai mai multe matci in roi. Dar daca nu marcai azi matca ce se intampla???
genutzu

Mesajde flaviu_gl » 13 Iun 2012, 14:14

dusa a fost, nu s-a mai intors. norocul meu ca am gasit repede la cineva o matca imperecheata si am bagat-o in stup, au acceptat-o si acum oua la foc automat
flaviu_gl

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR