Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ce ne spune construirea fagurilor?

Mesajde Mircea_63 » 21 Iun 2012, 21:35

Am doua nuclee in care la ultima vizita nu gasisem matca si nici ponta. Dupa 4 zile primesc informatia ca s-au apucat de construit FA. Alte nuclee formate la fel si la aceeasi data au deja oua si larve, acestea ...nimic. Matca iesise din botca, una chiar am vazut-o cu o saptamana in urma, apoi nici urma de ea. Unuia i-am dat o rama cu oua si larve, capacite si necapacite, ca ajutor si indicator al prezentei matcii. Urmeaza sa vad daca isi trag botci ...
Intrebarea insa e alta:

Familiile fara matca, construiesc faguri? Pot considera faptul ca au inceput sa creasca faguri, ca un semn?

N-am retinut acest aspect din cele citite. O fi scriind, dar n-am retinut. Logica imi spune ca e un semn ce anunta dezvoltarea familiei -stiu ele ce stiu- dar poate primesc prea mult sirop si isi construiesc spatiu de depozitare?
Ajung la ele abia sambata seara, azi e joi. Pana sa ajung la ele, n-am stare, iar daca o data ajuns, constat prezenta matcii, ma voi intreba pe viitor daca prezenta matcii si cresterea fagurilor nu cumva a fost o coincidenta.

Din experienta d-voastra, ce informatii imi aduce faptul ca nucleele s-au apucat de construit?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Re: Ce ne spune construirea fagurilor?

Mesajde tassevasi » 21 Iun 2012, 22:22

Tu nu ai gasit matca si pont intrucit ea era mica si semana cu albinele .
Dupa citeva zile ia se va inperecia si iar dupa 3-4 zile va ponta .
Asa ca stai linistit si nu mai cauta zilnic in stup ca le faci mai mult rau .
De aceia ele s-au apucat de lucru , atunci cind nu au matca nu le vei vedea asa harnice .
Numai bine .
tassevasi

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR