Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

scade greutatea stupului

Mesajde danutz969 » 02 Iul 2012, 23:24

Buna seara,sunt incepator in apicultura,am 26 de familii cumparate anul trecut,se ocupa un unchi de ei si eu incerc sa invat.In urna cu o saptamna i-am dus in pastoral la floarea-soarelui.De 2 zile am pus cel mai bun stup pe cantar (balanta sibiu,an fab 1969),am observat ca initial stupul a avut 43 kg,dupa o zi a scazut 2 kg,l-am mai tinut o zi si a mai scazut 1 kg. Am mutat un alt stup pe cantar si la randul lui si acesta a scazut 3 kg intr-o zi.Care poate sa fie cauza,afecteaza cu ceva cantarul,e cantar mare nu tip valiza,cum erau odata la magazinele de stat? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
danutz969

Re: scade greutatea stupului

Mesajde aliuta2000 » 03 Iul 2012, 09:01

poate ca albinele consuma mierea din stup pentru ca nu au cules suficient sau FS unde esti tu nu are nectar ??
A.D.
aliuta2000

Mesajde Leon » 03 Iul 2012, 15:20

3 kg minus intr-o zi e cam mult,chiar daca nu e cules. Citirea cantarului se face dimineata si seara cand culegatoarele sunt in stup. la ce ore ai citit cantarul de ti-a iesit -3 kg?
Leon

Mesajde Mircea_63 » 03 Iul 2012, 17:31

Intr-o zi foarte calduroasa, este posibil sa scada culesul, iar diferenta la cantar sa provina din evaporarea apei aflata in nectarul din faguri.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde vlad » 04 Iul 2012, 08:33

cantarul nu are ce si de ce sa afecteze , afecteaza locul unde i-ai pus . muta-i . e clar ca acolo i-ai dus degeaba . ba e posibil sa ti si depopuleze ( am patit intr-un an cand multa albina ramanea in lan ). dar in afara de cantar ai vre-un semn ca ar fi un oarece cules ? se simte o anume activitate , cand intorci o rama picura ceva din ea ?
vlad

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR