Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ajutati-ma am gasit o botca

Mesajde slucianus » 22 Iun 2012, 11:37

Va salut
Sambata cand am veificat stupii la unul dintre ei am gasit botca din poze amplasata cam la 1/3 fata de partea uperioara a ramei si cam pe la mijloc. Un prieten de-al meu , stupar cu vechime, mi-a a spus sa o tai. Ce parere aveti? Mentionez ca am in stup puiet si puet capacit.
Tot la acest stup am pus la cladit vreo trei rame in cat. Ieri am gasit un fagure construit langa rame lipit de podisor s care era format din celule de trantor. Ce o fi cu asta?
Va rog dati-mi sfaturi!
Am pus toate pozele aici http://www.99poze.ro/Botca/
Marti am verificat din nou stupul in care am gasit botca si am constatat ca este blocat cu polen. Am introdus o rama cu oua si puiet din celalalt stup (am doar 2) si cand am pus catul in care aveam o rama ridicata din cuib ( acum trei saptamani cand am ridicat-o avea doar miere si pastura) alaturi de 3 faguri artificiai si am gasit aceasta rama plina cu puiet capacit oua si puiet necapacit. Rama asta am omis sa o verific cand am gasit botca. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Daca nu am faguri de rezerva care ar fi calea de urmat? Nu asi vrea sa ratez culesul la floarea soarelui (mai mult pentru proviziile de iarna) si nici imputinarea drastica a albinelor din stup.
Va multumesc anticipat.
slucianus

Re: Ajutati-ma am gasit o botca

Mesajde aliuta2000 » 22 Iun 2012, 12:13

daca e doar una ai facut greseala !!!!!!! e de schimb linistit daca e doar una pe fata si e dispusa central
A.D.
aliuta2000

Mesajde slucianus » 22 Iun 2012, 12:28

De marti, de la ultima vizita, am inceput sa le stimulez cu apiinvert. O sa le mai pun sambata si luni.
slucianus

Mesajde slucianus » 01 Iul 2012, 11:50

Va salut
Acum ama alta problema, si anume: de cateva zile a inflorit floarea soarelui iar albinele mi-au blocat cuibul cu miere desi le-am pus catul si rame la cladit. Ce ar trebuii sa fac tinand cont ca nu am faguri vechi sa pun la ouat. Va multumesc.
slucianus

Mesajde aliuta2000 » 01 Iul 2012, 12:15

sa bagi o foita in cuib , nu in magazie , eventual sa tragi miere daca e capacita
A.D.
aliuta2000

Mesajde Juchi » 06 Iul 2012, 00:08

Una sau doua botci nu se rup ... sint de schimbare linistita ... si de dorit , iar mierea , cum mai spunea parca cineva, scoate-o daca e capacita treimea superioara a fagurelui. ;)
Juchi

Mesajde aliuta2000 » 06 Iul 2012, 10:53

sa scoti mierea daca au inceput sa o capaceasca , daca nu ai si cat le lasi ca stiu ele ce sa faca . in cateva zile o s ainceapa sa o mute sus in cat
A.D.
aliuta2000

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR