Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

catre apicultori cu mai multa experienta decat mine

Mesajde dumiss » 21 Iul 2012, 16:32

va salut domnilor...
am sa descriu si eu o problema si va rog sa va pronuntati....

dupa extractia de la floarea soarelui am intalnit la unul din stupi urmatorul fenomen....lipsa puiet(oua/larve)...am cautat matca si nu am gasit(sau ..mai mult ca sigur nu am vazut-o)...am mai asteptat cateva zile....si la fel....lipsa totala de oua....am gandit ca s-a dus saraca(mataca)...si in consecinta am luat o rama cu oua din alt stup...am plantat-o....am asteptat cateva zile....si am vazut ca au inceput sa-si traga botci....am zis ca....gata nu are matca ..si am decis sa unific familia cu un roi mai pacatos(cu matca imperecheata).....toate bune si frumoase...pana azi cand am deschis stupul...am ramas prost....botci de salvare...si matca tanara (neimperecheata) in stupul in care era roiul(cu matca imperecheata).

este posibil ca familia cu care am unificat roiul sa fi avut matca neimperecheata si mi-a omorat matca imperecheata din roi....DAR...DE CE ATUNCI CAND FAMILIEI I-AM PLANTAT RAMA CU OUA...SI-A TRAS BOTCI...

VA ROG ...PARERI...

MULTUMESC ANTICIPAT
dumiss

Re: catre apicultori cu mai multa experienta decat mine

Mesajde aliuta2000 » 22 Iul 2012, 09:59

posibil sa fi iesit matca de salvare din botcile tale si fi sigur ca o sa distruga celelalte botci . poate ai vazut-o la putin timp dupa ce a iesit din botca. de atunci mai dureaza cam 10 -15 zile pana cand se imperecheaza .
A.D.
aliuta2000

Re: catre apicultori cu mai multa experienta decat mine

Mesajde dumiss » 22 Iul 2012, 13:51

aliuta2000 scrie:posibil sa fi iesit matca de salvare din botcile tale si fi sigur ca o sa distruga celelalte botci . poate ai vazut-o la putin timp dupa ce a iesit din botca. de atunci mai dureaza cam 10 -15 zile pana cand se imperecheaza .

nu a avut timp...in 2-3 zile.....
dumiss

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR