ves.lucian.zabrani scrie:cat de mic a fost urdinisul ???![]()
![]()
cam 8cm/1cm
ves.lucian.zabrani scrie:cat de mic a fost urdinisul ???![]()
![]()
Dila Daniel scrie:irina scrie:Buna ziua,
Sambata(15 sept) am facut ultimul tratam cu varachet (al 3-lea).Unul din stp n-avea albina la urdinis si cand l-am deschis.....albina moarta pe fund.
Pe 18 august avea matca(f frumoasa-din botca de salvare), avea 4 rame cu puiet in toate stadiile, miere suficienta.In schimb albina era cam putina, avea si paduchi( si atunci am facut primul tratament cu varachet) si pe ultima rama am gasit si gaselnita(am curatat atunci rama si am lasat-o in stp).Stp e ME (3/4) si era pe 8 rame.Stup care a si roit anul acesta.
Ramele din stup -cele vechi, inchise la culoare-erau pline acum de gaselnita iar cele noi-erau mancate(roase?) in mijloc cam cat o palma, dar fara a fi gaurite.Mai erau si cateva celule cu puiet capacit, mort, bineinteles.Le-am facut si hraniri in aceasta perioada.De ce am pierdut acest stup?
Din putinele date,cred ca,nu a reusit sa aiba matca imperecheata,ulterior furtisag violent.
Ar fi intrebari
-ceara roasa pe fundul stupului era?(banuiesc ca da)
-albina moarta pe fund era chircita?(banuiesc ca da)
-mizerie la urdinis?(banuiesc ca da)
Paduchii nu pot fi cauza daca cel putin asta toamna au fost tratate corespunzator,cu atat mai mult ca zici ca ai facut si asta primavara.
Gaselnita gasita la inceput,ma duce cu gandul la cuib nestrans.Adica albina putina pe multe rame.
Si tot aceasta imprastiere a albinelor in stup si lipsa feromonilor(a matcii)au dus la furtisag.
irina scrie:... dar , ma intreb, nu trebuia sa se organizeze pe ramele cu puiet?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori