Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

as vrea o mica explikatie!!!!

Mesajde SoLoMoN18 » 02 Aug 2011, 12:31

Acum o saptaman am pus o rama la cladit la unu dintre stupi, la floarea soarelui avand an vedere ca mai era una pe jumatate de cladit,astazi cand ma duc sa ma uit la el astazi rama nu era atinsa de albina nici macar antrun colt sa fie construita macau un pik.am scoso afara binenteles.sunt ancepator am albine de anul trcut si nam patit niciodata asa.am 4 stupi orizontali pe 20 rame aia cu caturi mie numi plac.varog frumoas p mika eexplicatie daca se poate totusi.o zi buna la toata lumea
SoLoMoN18

Re: as vrea o mica explikatie!!!!

Mesajde CORNEL V. » 02 Aug 2011, 13:57

Nu a mai fost cules,d-aia n-a cladito.
CORNEL V.

Mesajde Yojen » 03 Aug 2011, 15:39

asa de intampla cand nu mai e cules, eu am una care au cladito dar numai pe o parte:D
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde SoLoMoN18 » 03 Aug 2011, 17:41

la asta mam gandit si eu orcum multumesc de sfatul pe care mi lati dat deacuma ne pregatim de iarna
SoLoMoN18

Mesajde BARBY » 05 Aug 2011, 19:07

daca nu e cules nu ti-o cladeste...da totusi vrei sa ti-o cladeasca bagai sirop 5-6 sute de grame sa vezi cum ti-o face stima
BARBY

Mesajde liviu1965 » 05 Aug 2011, 21:53

Din statul meu de incepator si din faptul ca am ceva timp in care am studiat, pot sa spun ca in momentul actual albina nu prea mai cladeste. Am incercat si eu tot felul de stimulari si rezultatul lasa de dorit. Am urcat la fileu pe forum aceasta problema si toti au confirmat, in principiu acelasi lucru.

Toate bune,
liviu1965

Mesajde BARBY » 07 Aug 2011, 10:25

mie nu mi s-a intamplat pana acum sa nu-mi cladeasca daca le-am bagat sirop asa ca poti sa o iei ca pe un sfat de care poti sau nu sa tii cont...
stima
BARBY

Mesajde SoLoMoN18 » 09 Aug 2011, 14:03

de acuma nu mai are rost nu mai au cules sa terminat si floarea soarelui deacuma asteptam la anu.sper sa :D :D fie o iarna cat mai usoara
SoLoMoN18

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2011, 11:00

SoLoMoN18 scrie:Acum o saptaman am pus o rama la cladit la unu dintre stupi, la floarea soarelui avand an vedere ca mai era una pe jumatate de cladit,astazi cand ma duc sa ma uit la el astazi rama nu era atinsa de albina nici macar antrun colt sa fie construita macau un pik.am scoso afara binenteles.sunt ancepator am albine de anul trcut si nam patit niciodata asa.am 4 stupi orizontali pe 20 rame aia cu caturi mie numi plac.varog frumoas p mika eexplicatie daca se poate totusi.o zi buna la toata lumea

Familia de albine nu cladeste in 2 cazuri:
1-nu are matca
2-nu are nevoie de spatiu

la pct.1...cu ceva mici exceptii(depinde ce inteles dam la expresia "a cladii" )
la pct.2...se poate forta nota prin spargerea cuibului(care nu este indicat sa se faca oricum,oricand)...dar exista si riscuri...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR