Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

buna

Mesajde nicu has » 22 Ian 2012, 15:36

buna anul acesta intentionez sa merg in pastoral cu 30 d famili
detin un minipavalion cu 24 de famili 10 rame cu 2 magazii1/2
intrebarea este urmatoarea :-de ce trebuie tinut cont in monetul plecarii pt ca mentionez ca nu am mai fost niciodata in pastoral
am vb cu un vecin dar nu mia dat atatea detalii
cum imi pun pav. fata de zona de cules ?
de ce lucruri trebuie sa tinem cont
rog pe cei care fac pastoral daca poate sa vina cu ceva detalii
va multumesc
nicu has

Re: buna

Mesajde Galofornia » 23 Ian 2012, 04:42

Ma adaug la Domnul Nicu, DE CE? DE CE? SI CUM?
galo
Galofornia

Mesajde pngflorin » 23 Ian 2012, 21:23

nicu has scrie:buna anul acesta intentionez sa merg in pastoral cu 30 d famili
detin un minipavalion cu 24 de famili 10 rame cu 2 magazii1/2
intrebarea este urmatoarea :-de ce trebuie tinut cont in monetul plecarii pt ca mentionez ca nu am mai fost niciodata in pastoral
am vb cu un vecin dar nu mia dat atatea detalii
cum imi pun pav. fata de zona de cules ?
de ce lucruri trebuie sa tinem cont
rog pe cei care fac pastoral daca poate sa vina cu ceva detalii
va multumesc

Cateva repere de care tin eu cont inainte de pastoral:

-tipul de cules...de ex. la rapita plec in general cu toate familiile pt ca e un cules de dezv (dar si de prod) pt marele cules.
-puterea familiilor...de ex. la sc,tei,etc nu plec cu familii sau roiuri slabe, nu are sens sa car cherestea...
-in general ma pozitionez in mijlocul zonei de cules....asta daca nu mi-a luat-o altul inainte, atentie insa la rapita si tei, unde ma pun in margina lanului sau trupului de padure.
-pavilionul si masina tragatoare verificat si rasverificat dpdv tehnic.
-ma duc si verific in ziua plecarii locul ales il marchez pt orientare pe timp de noapte mai buna.
-nu plec singur.
-la camp folosesc un "drapel" pt orientarea albinelor.
-bidonul cu apa sa fie pregatit ca dimineata cand albina iesa la zborul de orientare sa aiba sursa imediat.

etc,etc.............
pngflorin

Mesajde nicu has » 24 Ian 2012, 20:21

multumesc dle pngflorin de informatii :D
nicu has

Mesajde nicu has » 24 Ian 2012, 20:22

apa din bidon o pun in ceva sa poate sa ia albinele fac ceva hranitoare ?
nicu has

Mesajde yrynel_clau » 24 Ian 2012, 20:31

Pentru apa io fac groapa in pamaint cu sapa asa ca un jgheab si pon nailon apoi apa . La o galeta de apa pun o lingura de sare.
Ivancu Ilie-Irinel ,, Doamne", ,,Doamne" nu doarme .
yrynel_clau

Mesajde nicu has » 24 Ian 2012, 20:52

va multumesc yrynel_clau
nicu has

Mesajde valentin » 24 Ian 2012, 21:36

anu trecut la rapita un coleg de-al nostu afost obligat sa dea steagu jos pentru ca albinele se razboiau intruna cu el,inloc sa munceasca.treaba cu steagu cu orientarea sunt mituri.un lucru important este cum asezi pavilionu.urmaresti directile din care bat dinturile de exemplu in sud vintu bate din Est si Vest.asezi pavilionu ca vintu sa bata din stiga sau dreapta si nu in urdinis
Mai trebuie sa anunti fermieru sau propietaru acelor loturi sau ferme mai sunt si altele dar mai mici ,o sa dai singar de ele
valentin

Mesajde pngflorin » 24 Ian 2012, 23:28

nicu has scrie:apa din bidon o pun in ceva sa poate sa ia albinele fac ceva hranitoare ?

pana anul trecut foloseam galeti si polisteren, anul asta am sa i-mi fac o scandura cu sant in zig zag si bidon cu picurator.
pngflorin

Mesajde Gabysgg » 25 Ian 2012, 08:51

nicu has scrie:apa din bidon o pun in ceva sa poate sa ia albinele fac ceva hranitoare ?

Eu folosesc o anvelopa(camion remorca )taiata in doua pe circumferinta, nu stiu cat de bine este dar pe albine nu le deranjaza :)
cel mai bun sfat studiaza bine terenul innainte sa pleci cu albinele de acasa ,cauta locuri cat mai accesibile, eventual lipestete de un veteran care stie ce si cum ,deoarece fiind incepator poti avea probleme cu stupari (in general nu pleaca unul singuri ci mai multi si cam pastreza aceleasi locuri an de an ex culesul de tei salcam) :)
Gabysgg

Mesajde pngflorin » 25 Ian 2012, 10:33

Gabysgg scrie:

Eu folosesc o anvelopa(camion remorca )taiata in doua pe circumferinta, nu stiu cat de bine este dar pe albine nu le deranjaza :)
cel mai bun sfat studiaza bine terenul innainte sa pleci cu albinele de acasa ,cauta locuri cat mai accesibile, eventual lipestete de un veteran care stie ce si cum ,deoarece fiind incepator poti avea probleme cu stupari (in general nu pleaca unul singuri ci mai multi si cam pastreza aceleasi locuri an de an ex culesul de tei salcam) :)

eu la sc 1,2,3 si tei am locul meu, sa fiu sincer nu mi-ar pica deloc bine sa se puna altcineva acolo, insa atata timp cat nu e terenul meu.....
pngflorin

Mesajde Gabysgg » 25 Ian 2012, 12:32

pngflorin scrie:
eu la sc 1,2,3 si tei am locul meu, sa fiu sincer nu mi-ar pica deloc bine sa se puna altcineva acolo, insa atata timp cat nu e terenul meu.....

Zici tu asa, dar sant multi care nu sint atat de pasnici,cei mai multi cam fac scandal cand le incalci ""proprietatea"", de aceea cred ca cel mai bine daca nu cunoaste zona sa fie foarte precaut pt a evita discutii inutile si chiar incidente neplacute. :)
Gabysgg

Mesajde nicu has » 25 Ian 2012, 20:30

nu o sa merg singur mai cu un prieten
in legatura cu locul a spus ca am loc langa el oricum merg inainte sa vad
nicu has

Mesajde pngflorin » 25 Ian 2012, 20:33

nicu has scrie:nu o sa merg singur mai cu un prieten
in legatura cu locul a spus ca am loc langa el oricum merg inainte sa vad

Nicu , cat de bine il cunosti pe amicul tau ?
eu in primul an de pastoral am luat loca de la un astfel de amic apicol.......nu stiu daca el a stiut.........insa asta e mai putin imp.........a fost o lectie extrem de grea....sper sa o fi invatat-o.

ATENTIE.
pngflorin

Mesajde nicu has » 25 Ian 2012, 21:40

dle pngflorin il stiu de mic este vecin cu mine de la el am cumparat si stupii nu cred ca imi vrea raul
ma ajutat cu stupii cat de cat
nicu has

Mesajde nae » 25 Ian 2012, 23:03

Pavilionul perpendicular pe lan (// se populeaza partea cu lanul ) ; steagul nu e mit e pct. de reper (eu n-am ),daca te interpui fata de alte stupine sau sunt alte conditii (vanturi ,densitate ) multe albine se ratacesc si-ti bantuie steagul /poate e alta explicatie .
Carnetul de stupina vizat de medicul de zona .
Inregistrat la primaria din pastoral /altfel e jale _ stropiri neanuntate ,furt ... (in pastoralul nr. 2 colegul cu 90 fam. a facut 4 roi de la mine ,26fam.-4 le-am sufocat eu )
+ cele recomandate de alti colegi .
Te-am speriat ? Bafta !
nae

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR