Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Am spart gheatza!

Mesajde manu8388 » 24 Mar 2012, 20:34

Ieri mi-am ajutat o cunostinta la despachetarea stupilor. toate bune si frumoase. m-am dus blindat cu masca , manusi de piele chestii , nu am primit nici un ac. dupa aia am vrut sa testez cum reactionez la intepatura de albina si m=am intepat in mana. de aseara pana azi nu a fost problema, dar acu de cateva ore au aparut niste mancarimi si mana parca este fierbinte. ce imi recomandati sa fac? de alergicv nu cred ca sunt foarte alergic, ma gandesc ca daca era ceva naspa mi se facea rau imediat.
manu8388

Re: Am spart gheatza!

Mesajde Badea. claudian » 24 Mar 2012, 21:39

Domnule este foarte grav !... mai ales daca aveti mancarimi !... neaparat tebuie sa stati dupa usa intr-un picior si sa cantati de 3 ori cucurigu altfel riscati sa deveniti alergic!... :lol: :lol: :lol:
Badea. claudian

Mesajde manu8388 » 24 Mar 2012, 21:47

Badea. claudian scrie:Domnule este foarte grav !... mai ales daca aveti mancarimi !... neaparat tebuie sa stati dupa usa intr-un picior si sa cantati de 3 ori cucurigu altfel riscati sa deveniti alergic!... :lol: :lol: :lol:

da merci:) ideea este ca ma mananca mana de imi vine s-o tai
manu8388

Mesajde proapis13 » 24 Mar 2012, 21:51

manu8388 scrie:da merci:) ideea este ca ma mananca mana de imi vine s-o tai

Maninco si tu pe ea :lol: :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde manu8388 » 24 Mar 2012, 21:52

hai k am mai citit pe net , ma duc sa imi iau niste gheatza:)
manu8388

Mesajde Badea. claudian » 24 Mar 2012, 21:58

Stai linistit ca nu se intampla nimic !... pana maine iti trece .... asa este la inceput ! sanatate multa
Badea. claudian

Mesajde kamy » 24 Mar 2012, 22:02

apa rece pana trece,e doar o alta minune care tine doar trei zile, recomandat tratarea cu indiferenta.era sa mor de vre-o 10 ori cand erama mai tanar si mai viteaz,am facut prima alergie de n-am mai vazut nimic vre-o 2 ore ziua mergeam tinandu-ma de gard si intrebandu-ma ce-oi fi mancat,pana a venit un pretin stupar si mi-o dat rezeleu sa miros,si dupa aia o fost mai nasol ca am facut eruptii dermice, sa fi avut 10 maini tot nu-mi ajungeau sa ma scarpin.
pana la urma am devenit sfatuitor,la socul anafilactic cel mai bun leac e intinderea pe pamant si relaxare totala,cu cat te agiti mai mult cu atata e mai rau!
kamy

Mesajde pescaru » 24 Mar 2012, 22:33

In general corpul care nu ie alergic nu are probleme , ca il mananca , ca il ustura ca il doare , nui nimic , de multe ori frica e problema ,panica e mare dar nepasarea si un apicultor mai vechi langa tine e perfect . :lol:
pescaru

Mesajde augustin » 24 Mar 2012, 22:37

Daca era ceva, nu te vaitai acu de mancarime, stateai la perfuzii. Lasa ca face bine. :!:
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde proapis13 » 24 Mar 2012, 22:38

Citisem undeva ca organismul uman rezista la 1 intepatura de albina/kg corp dupa care intervine colapsul
pina atunci sunt acele stari intermediare ca cea in care te afli acum asa ca nu-ti fa griji
Daca tot persista nimeni nu te opreste sa mergi la farmacie si sa-ti iei un antialergic
Vezi ca subconstientul lucreaza si data viitoare sa reactioneze mai violent la intepaturi
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde manu8388 » 24 Mar 2012, 23:15

multumesc tuturor de raspunsuri, am de toate in casa in principiu , calciu claritin zirtec s.a.m.d. dar nu vreau sa le folosesc:) data viitoare va fi saptamana viitoare ca tre sa cumpar albinele:) 1 intepatura pe kg corp:) bunutz, in principiu as putea lua 105 :)))
manu8388

Mesajde paul » 24 Mar 2012, 23:53

proapis13 scrie:Citisem undeva ca organismul uman rezista la 1 intepatura de albina/kg corp dupa care intervine colapsul

Inseamna ca , in cazul meu ... nu pot ele intepa pana " colapsez eu"!!! :lol:
Am ... 0,11to ! ;)
Alta ... asta vara m-am dus la Genutzu sa cumpar albine . Aveam tot echipamentul de protectie intr-o sacosa . Mai putin ... manusile ! Eram convins ca le am acolo si ... surprise :lol: Ajung la Genutzu cu ... maxima intarziere si vreo 20 km.pe langa ... Omul lucra de zor la pregatirea roilor. Ma echipez la urgenta si constat lipsa manusilor . Trag un ochi la dom' profesor si ... lucra fara manusi ! Acu' sa nu ma fac de cacao ... am pozat si eu in "stupar",adica ... fara manusi !!! Mi-am luat vreo ... enspe ace in mana si mi s-a facut mana ca o paine ! Am facut febra ! Nevasta-mea ... sa cheme SMURDU' ! Stai femeie linistita...o imbarbatam eu A doua zi am luat Claritine si dupa 2 zile nu se mai cunostea ... Intre timp am aflat alta metoda : dupa ce ma duc la albine si ... incasez , trag o vodca sau doua (se ia per kg. corp :lol: )si ... nici nu se cunoaste. Unde am fost intepat ... :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde flaviu_gl » 25 Mar 2012, 00:54

imediat dupa intepatura dai cu un pic de otet si nici nu se mai umfla
flaviu_gl

Mesajde balasbebe » 25 Mar 2012, 08:18

Depinde si de perioada in care iei intepaturile. Eu am devenit atat de imun incat nici nu le simt cand ajung acasa. Credeam ca dupa o pauza mai lunga sa necesite o perioada de acomodare. Primavara la primele intepaturi le simt dar dupa cateva zile este cu mult mai bine. Intepatura se ia daca strivesti albina cu degetele. Daca se desface stupul si sar cateva zeci la mana, daca nu reactionezi brusc, scapi fara nici un ac. Depinde doar de stupar. Daca sunt grabit atunci folosesc doar masca, simana cat mai libera. Vineri am lucrat doar cu un tricou pe mine. Mana trebuie sa fie cat mai putin protejata. cand este rece si folosesc sapca tricotata, sau imbracaminte tricotata sunt mai vulnerabil la intepaturi. Albinele se incurca in material si au impresia ca sunt prinse in capcana, si ataca.
Am vazut ce combinezoane sau masti s-au vandut pe la targuri. Mai bine cumpar marfa de 1 leu din second-hand. Parca erau costume de camuflaj de iarna din armata.
balasbebe

Mesajde kamy » 25 Mar 2012, 16:52

nu va bazati prea mult pe rezistenta organismului si eu am fost foarte viteaz,a fost cand am incasat sute de intepaturi si n-am avut nika,am patit sa ma intepe o singura albina si sa fac alergie,da cand ma feresc n-am mai facut alergie,veninu tot venin ramane cand se acumuleaza in cantitate mare,odata-i ca niciodata!
kamy

Mesajde kamy » 25 Mar 2012, 16:55

Badea. claudian scrie:Domnule este foarte grav !... mai ales daca aveti mancarimi !... neaparat tebuie sa stati dupa usa intr-un picior si sa cantati de 3 ori cucurigu altfel riscati sa deveniti alergic!... :lol: :lol: :lol:
domnule badea daca cumva canta nevasta cucurigu si se supara ca se baga peste partitura ei?
kamy

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR