Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Tema zilei

Mesajde alt stupar » 12 Apr 2011, 22:06

Rog sa participe la discutie doar cei care se considere inca incepatori in apicultura !

Deci: in cimitir, avem asa ceva:
Fişiere ataşate
DSC02366.JPG
DSC02365.JPG
DSC02363.JPG
DSC02362.JPG
DSC02361.JPG
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Re: Tema zilei

Mesajde alt stupar » 12 Apr 2011, 22:10

Acum un an, in primavara, a fost la fel (dupa spusele unei indoliate)
Bun.
Ipoteze: ce avem acolo ?
Ce se poate face ? Ce merita facut?
Astept pareri si comentarii (de la cat mai multi tineri) pana la sfarsitul acestei saptamani, cand incercam o sinteze.
Hai, intrazniti !
alt stupar

Mesajde Adi Hodis » 12 Apr 2011, 22:18

alt stupar scrie:Rog sa participe la discutie doar cei care se considere inca incepatori in apicultura !

Deci: in cimitir, avem asa ceva:

Mai mai, am mai zis eu ca nu le-am vaz't pe toate ... deci nu ma tzin ca shtiu multe.
Am drept la ... participatziune ??? :D
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alt stupar » 12 Apr 2011, 22:46

mai pseudoincepatorule :D
ia... abtine-te!
lasa baietii tineri sa vina cu pareri, fara jena, ca-i ora deschisa :shock:
alt stupar

Mesajde LUCIAN AVRAM » 12 Apr 2011, 23:20

DAAAAAAAA cu parerea pot sa-mi dau si eu ???????????????? :roll:
LUCIAN AVRAM

Mesajde Bee Happy » 13 Apr 2011, 00:01

alt stupar scrie:Ipoteze: ce avem acolo ?
!

Ce avem acolo?
E clar. Albine din rasa ''Apis Melifera Cucernica'' sau '' Apus Milofera Indoliata''
Ce se poate face?
Ceri permisiunea rudelor pentru ridicarea placii. Daca acordul este obtinut, cu niste prieteni, ridicati piatra, luati fagurii si ii incastrati in rame. Ceara de la fagurii scosi, sau echivalentul ei din rezerva stupinei, se doneaza familiei care detine mormantul, impreuna cu un borcan de miere.
Ce merita facut?
Probabil doar un tratament cu varachet, 10 picaturi pe banda. Dar aici nu e vorba de ce merita sau nu, ci e vorba de salvarea unei familii de albine.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde proapis13 » 13 Apr 2011, 08:25

Intrebatzi-l pe tipul din imagine cum a procedat ;) :lol:
salve :D
Fişiere ataşate
bees in mausoleum.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde horia_ch » 13 Apr 2011, 12:08

Cel mult tratament cu varachet si... atat!
Am credinta ca albinele au ales acel loc de veci nu intamplator. Dumnezeu le-o fi trimis acolo cu un scop. Asa ca zic sa nu va bagati.
Aaa, si in iunie cules roii, dac-or fi!
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde alexandrucucu » 13 Apr 2011, 14:12

Salut. Este ceva de exceptie asa ceva nu vezi decit o data in viata. Se pare ca este un cimitir catolic. Daca umbli la cripta te alegi cu dosar [ profanare de morminte] dar poti face un experiment unic. Ai zis ca e pentru tineri asa ca asteptam.
alexandrucucu

Mesajde genutzu » 13 Apr 2011, 18:11

Si eu ma declar incepator. Daca primesc permisiune de postare zic tot si deslusesc enigma. Astept sa se ridice bariera!!!
genutzu

Mesajde Adi Hodis » 13 Apr 2011, 18:39

Mai mai da' ce de incepatori ne inghesuim acilea :P
Adi tata ... da si matale oarece preeeeemiu ... poate poate o avea ... ceva magnetziune. ;)
Da' vezi sa fie ceva ce au ashtia ... adica noi ... si ceva ce nu au aia ... adica care nu se inghesuie deshi ar vrea.

Haidati oameni buni ... curaj ca nu-i concurs ( pina nu da preeemiu ... unuia care are stupi ) ... nah, ca iara scapa-i „ porumbelu ” :!: :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde victor s » 13 Apr 2011, 19:03

Bee Happy scrie:
alt stupar scrie:Ipoteze: ce avem acolo ?
!

Ce avem acolo?
E clar. Albine din rasa ''Apis Melifera Cucernica'' sau '' Apus Milofera Indoliata''
.

Mai bine de atat nu se putea spune. Destul de macabru, mai ales cand vine vorba de extractie :lol:
categoric, acolo dedesubt, este o colonie de albine si din cate se pare (dupa caratul polenului in "cuib" ) este destul de puternica.
eu sincer , nu prea mi-as dori in gradina o asa colonie, cunoscand proveninta sa !
sau poate ca defunctul... a fost un mare stupar pe timpul vietii...! :roll:
:lol:
clar trebuie cripta ridicata si acolo se va vedea cu adevarat adevarata valoare a coloniei (si tare curios sunt sa vad daca, pe capat, au si un fagure perpendicular pe ceilalti, capacana de varroua :lol:
odata recuperati fagurii, pusi pe rame cu elastice de bani (nu am facut niciodata asa ceva), probabil un tratament preventiv, si in orice caz, nu l-as duce acasa...m-as asigura ca este in regula din toate punctele de vedere, si voi urmari un incepator ca mine, caruia sa-l fac cadou (fara a preciza sursa) ;) . oricum ar fi, e ceva inedit !
toate cele bune !
victor s

Mesajde clucian » 13 Apr 2011, 20:16

Incepator scrie pe fruntea mea :oops:

Dupa parerea mea acolo e o familie de albine, sau un roi !

De cand e descoperita acea cripta cu asa chiriasi ???

Aha vad ca si anu trecut a avut vizitatori la fel ca acum, deci posibil sa fie o familie dezvoltata, ca sa nu zic puternica. :)
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde MyBees » 14 Apr 2011, 01:07

In primul rand ai o lucrare proasta facuta de cei care au lucrat la cavou.

E clar ca fara acordul familiei decedatului nu ai cum sa umbli inauntru. Pe de alta parte, cred ca nu isi doresc foarte tare prezenta albinelor acolo asa ca probabil va fi usor sa obtii o aprobare, atat de la preoti cat si de la familie. In varianta asta ar fi cel mai simplu...

Daca nu poti deschide, cred ca ar merge o cutie cu ceva rame cu puiet, pusa cu un al doilea urdinis la gaura aceea, astfel incat albinele pentru a iesi afara sa fie obligate sa treaca prin stupul respectiv. S-ar putea bricola un "izgonitor" astfel incat albina sa iasa dar sa nu mai poata intra din nou acolo si sa iti ramna in stup.
Apoi astupate celelalte gauri(abserv ca sunt minim doua "urdinise")si afumat la greu. Nu stiu daca intr-un final ar parasi si matca, dar majoritatea albinei cred ca ai recupera-o.

Mare grije. Toate acestea cu usturoiul si argintul in buzunar :D
Eu unul daca, prin absurd, m-as baga la o treaba din asta cred ca nu le-as mai lasa(usturoiul si argintii, da?) si le-as purta in batista cum isi tin babele maruntisul :lol:
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde ion marian » 14 Apr 2011, 08:22

Ipoteze:
1.MACABRA; ...se rezolva astfel,nevoia acuta de proteina. :twisted:
2.IDEALISTA;...BUNUL DUMNEZEU,a trimis ingerii pazitori...etc. :)
3.REALA;...se cauta SARURI MINERALE pentru cresterea puietului. :lol:

Parerea mea... care este. :cry:
ion marian

Mesajde Adi Hodis » 14 Apr 2011, 08:45

victor s scrie: ...
si voi urmari un incepator ca mine, caruia sa-l fac cadou (fara a preciza sursa) ;) . ...

Victore si dragi colegi ... nu va mai faceti complexe pt. ca acea colonie si-a gasit locul intr-un mormant ... tot albine sint si alea.
Ce este interesant ... cum sta cu Varroa ???, mai ales daca are nishte ani de viatza in acel mormant ... ce se potriveshte astea doua „ viatza & mormant ” :? :D

PS
Stiu o colonie de albine stabilita de cel putzin 3 ani intr-un perete de cladire cu etaj din orashelul Salonta ... inca traieshte :o :)
Adi Hodis

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR