Ioan Guist scrie:Intrebare.
Care sunt criterile in alegerea unei vetre de stupina?
Avram scrie:Vitellogenin -o molecula in corpul albinelor care le permite sa stocheze rezerve mari de proteina. in toamna, albinele care eclozioneaza se imbuiba cu polen, din moment ce nu mai au puiet de hranit, ele stocheaza toata acea mancare buna in corpurile lor, prin aceasta pregatindu-se penttru o viata lunga in iarna. Aceste albine ingrijite, cu viata lunga au fost denumite albine grase .
Cum influenteaza vitellogeninul fam.de albine:
-o iernare buna
-dezvoltarea din primavara
-productia de miere
-sanatatea albinelor
akmm scrie:Avram scrie:Vitellogenin -o molecula in corpul albinelor care le permite sa stocheze rezerve mari de proteina. in toamna, albinele care eclozioneaza se imbuiba cu polen, din moment ce nu mai au puiet de hranit, ele stocheaza toata acea mancare buna in corpurile lor, prin aceasta pregatindu-se penttru o viata lunga in iarna. Aceste albine ingrijite, cu viata lunga au fost denumite albine grase .
Cum influenteaza vitellogeninul fam.de albine:
-o iernare buna
-dezvoltarea din primavara
-productia de miere
-sanatatea albinelor
In ceasta postare se afla unul din secretele iernarii reusite.
Concluzia este ca cu cat ouatul inceteaza mai devreme si incepe mai tarziu, cu atat sansele de supravietuire ale familiei de albine sunt mai mari.
Cresterea puietului inseamna producere laptisor de matca.Producere laptisor de matca inseamna scurtare din viata.
Mai poate insemna si turte cat cuprinde.....
Pun si eu o intrebare.
Daca in carti se scrie ca o matca este hranita numai cu laptisor dupa revenire in stup de la imperechere, pe perioada de iarna cand producerea laptisorului la albine se sisteaza, ce mananca matca?
Florin Dobre scrie:Intrebare daca tot suntem in topic:
Cine a fost Trasnea?
CATALIN scrie:sper sa stai mai mult p aci pe la noi....tot ce-am sc mai sus candva asa o sa fie!
locul exista...timpul,bani si drumul mai intarzie![]()
in vara ce-o sa urmeze am sa fac un filmulet acolo unde cu multi ani in urma exista o stana pe nume TARLA LU' GHILA
CATALIN scrie:de obicei,ca si incepatori,vatra de stupina e acolo unde AI,bunici,casa,spatiu....
acum, vazand cu se mananca apicultura,visez la o vatra in apropierea unei paduri pe o vale unde-s multe paraiase acoperite de maiastrele salci ce creaza un adapost cimbrisorului,toate pregatite sa ofere in primavara tot confortul albinutelor....acolo unde linistea si razele soarelui la rasarit mangaie fata stupului devreme, invitatnd maiastrele albinute a servi cafeaua(polenul) din belsug
bun un loc ca asta ar trebui sa-mi ofere si o buna cale de acces...
lucky5strike scrie:Care e raza economica de zbor a albinei? Stiu ca s-a mai discutat, dar... poate ne aduce Mosu noutati...
cristian bh scrie:CATALIN scrie:de obicei,ca si incepatori,vatra de stupina e acolo unde AI,bunici,casa,spatiu....
acum, vazand cu se mananca apicultura,visez la o vatra in apropierea unei paduri pe o vale unde-s multe paraiase acoperite de maiastrele salci ce creaza un adapost cimbrisorului,toate pregatite sa ofere in primavara tot confortul albinutelor....acolo unde linistea si razele soarelui la rasarit mangaie fata stupului devreme, invitatnd maiastrele albinute a servi cafeaua(polenul) din belsug
bun un loc ca asta ar trebui sa-mi ofere si o buna cale de acces...
Aha ,deci banuiam io ceva,da nu eram sigur!![]()
Vezi Cataline,de ce am numa cativa stupisori?
15/20 de rame cu miere de asta,.........pt mine face mai mult decat toate butoaiele lui bals,sau nou botezatul george!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori