Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde lucky5strike » 18 Dec 2014, 22:58

Trasnea este mecanic de locomotiva la CFR. Are si el stupi. 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 18 Dec 2014, 23:08

Tema pe maine... rog sa scrie si incepatori mai noi... intrebare faina, utila, si care a fost scapata de voi la vremea respectiva:
Ioan Guist scrie:Intrebare.
Care sunt criterile in alegerea unei vetre de stupina?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde CATALIN » 19 Dec 2014, 07:26

de obicei,ca si incepatori,vatra de stupina e acolo unde AI,bunici,casa,spatiu....
acum, vazand cu se mananca apicultura,visez la o vatra in apropierea unei paduri pe o vale unde-s multe paraiase acoperite de maiastrele salci ce creaza un adapost cimbrisorului,toate pregatite sa ofere in primavara tot confortul albinutelor....acolo unde linistea si razele soarelui la rasarit mangaie fata stupului devreme, invitatnd maiastrele albinute a servi cafeaua(polenul) din belsug
bun un loc ca asta ar trebui sa-mi ofere si o buna cale de acces....cat despre iernarea pe aceiasi vatra raman la ideea ca doar cateva placi OSB. si ceva stacheti imi vor oferi un adapost inchis pentru perioada rece
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde MIHAEE'E » 19 Dec 2014, 07:46

[quote="CATALIN"]de obicei,ca si incepatori,vatra de stupina e acolo unde AI,bunici,casa,spatiu....
acum, vazand cu se mananca apicultura,visez la o vatra in apropierea unei paduri pe o vale unde-s multe paraiase acoperite de maiastrele salci ce creaza un adapost cimbrisorului,toate pregatite sa ofere in primavara tot confortul albinutelor....acolo unde linistea si razele soarelui la rasarit mangaie fata stupului devreme, invitatnd maiastrele albinute a servi cafeaua(polenul) din belsug

alo! cataline tata! trezestete ! :shock:
mai sunt cate unii care, vorbesc in somn!!!!!!!!!!
tu se pare ca esti la un nivel superior .........
scrii la calculator ! visand !!!!!!!!
visezi ,scriind la calculator. ;)
MIHAEE'E

Mesajde CATALIN » 19 Dec 2014, 07:59

sper sa stai mai mult p aci pe la noi....tot ce-am sc mai sus candva asa o sa fie!
locul exista...timpul,bani si drumul mai intarzie :)
in vara ce-o sa urmeze am sa fac un filmulet acolo unde cu multi ani in urma exista o stana pe nume TARLA LU' GHILA
CATALIN

Mesajde akmm » 19 Dec 2014, 11:39

Avram scrie:Vitellogenin -o molecula in corpul albinelor care le permite sa stocheze rezerve mari de proteina. in toamna, albinele care eclozioneaza se imbuiba cu polen, din moment ce nu mai au puiet de hranit, ele stocheaza toata acea mancare buna in corpurile lor, prin aceasta pregatindu-se penttru o viata lunga in iarna. Aceste albine ingrijite, cu viata lunga au fost denumite albine grase .

Cum influenteaza vitellogeninul fam.de albine:
-o iernare buna
-dezvoltarea din primavara
-productia de miere
-sanatatea albinelor

In ceasta postare se afla unul din secretele iernarii reusite.
Concluzia este ca cu cat ouatul inceteaza mai devreme si incepe mai tarziu, cu atat sansele de supravietuire ale familiei de albine sunt mai mari.
Cresterea puietului inseamna producere laptisor de matca.Producere laptisor de matca inseamna scurtare din viata.
Mai poate insemna si turte cat cuprinde.....

Pun si eu o intrebare.
Daca in carti se scrie ca o matca este hranita numai cu laptisor dupa revenire in stup de la imperechere, pe perioada de iarna cand producerea laptisorului la albine se sisteaza, ce mananca matca?
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde italianu » 19 Dec 2014, 18:15

akmm scrie:
Avram scrie:Vitellogenin -o molecula in corpul albinelor care le permite sa stocheze rezerve mari de proteina. in toamna, albinele care eclozioneaza se imbuiba cu polen, din moment ce nu mai au puiet de hranit, ele stocheaza toata acea mancare buna in corpurile lor, prin aceasta pregatindu-se penttru o viata lunga in iarna. Aceste albine ingrijite, cu viata lunga au fost denumite albine grase .

Cum influenteaza vitellogeninul fam.de albine:
-o iernare buna
-dezvoltarea din primavara
-productia de miere
-sanatatea albinelor

In ceasta postare se afla unul din secretele iernarii reusite.
Concluzia este ca cu cat ouatul inceteaza mai devreme si incepe mai tarziu, cu atat sansele de supravietuire ale familiei de albine sunt mai mari.
Cresterea puietului inseamna producere laptisor de matca.Producere laptisor de matca inseamna scurtare din viata.
Mai poate insemna si turte cat cuprinde.....

Pun si eu o intrebare.
Daca in carti se scrie ca o matca este hranita numai cu laptisor dupa revenire in stup de la imperechere, pe perioada de iarna cand producerea laptisorului la albine se sisteaza, ce mananca matca?

Mai mănîncă si miere ca nu-i greată :lol:
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde italianu » 19 Dec 2014, 18:22

Florin Dobre scrie:Intrebare daca tot suntem in topic:
Cine a fost Trasnea? :?

Io nu stiu cine-o fost Trasnea,da' as putea sa va povestesc(din citite si din auzite) CE s-o intimplat la TRĂSNEA!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde clncatalin » 19 Dec 2014, 18:34

Trasnea - din Amintiri din copilarie ale lui Creanga
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde MIHAEE'E » 19 Dec 2014, 18:41

CATALIN scrie:sper sa stai mai mult p aci pe la noi....tot ce-am sc mai sus candva asa o sa fie!
locul exista...timpul,bani si drumul mai intarzie :)
in vara ce-o sa urmeze am sa fac un filmulet acolo unde cu multi ani in urma exista o stana pe nume TARLA LU' GHILA

salut catalin !
iti doresc ca visurile tale sa devina realitate.
un important criteriu ar fi si accesibilitatea ( sa poti in orice moment sa fi langa albinutele tale , atunci cand e nevoie )
alte criterii, daca nu ni le ofera natura, ramane in seama noastra, sa luam masurile de ameliorare a efectelor negative!
numai bine!
MIHAEE'E

Mesajde lucky5strike » 19 Dec 2014, 21:06

Mai, fratilor, avem o problema pe aici cu cotoii batrani. Cotoii batrani sa sada la tolaneala lor! A, ca din cand in cand se mai trezeste unu si vine aci, cu cate un bat, il ia sil arunca departe, tot mai departe, in desis... si din caad in cand, mai dau pe langa pipa cu o intrebare.

In vremea asta, caninasii ceia tineri se verifica teoretic si se ecserseaza la mirosit mai bine prada. Cum aduc batu', verificam sa fie ala corect. Ca-s si banditi, caninasii... Daca-s si teferi, reluam circuitu'...

PS: caninasii sa traga dupa ei si pe aia care n-au naparlit inca blana, sunt in spate si se aud scheunand.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristian bh » 19 Dec 2014, 21:25

CATALIN scrie:de obicei,ca si incepatori,vatra de stupina e acolo unde AI,bunici,casa,spatiu....
bun un loc ca asta ar trebui sa-mi ofere si o buna cale de acces...

Aha ,deci banuiam io ceva,da nu eram sigur! :lol:
Vezi Cataline,de ce am numa cativa stupisori?
15/20 de rame cu miere de asta,.........pt mine face mai mult decat toate butoaiele lui bals,sau nou botezatul george! :D
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde traian » 19 Dec 2014, 22:20

lucky5strike scrie:Care e raza economica de zbor a albinei? Stiu ca s-a mai discutat, dar... poate ne aduce Mosu noutati... :lol:

Raza economica de zbor(in situatia ultimilor 3 ani)este de la 2 cm (punga de pe rame) pina la 2 km(cea mai slaba stupina).Nu a-ti specificat daca culesul e din natura.
traian

Mesajde lucky5strike » 19 Dec 2014, 22:24

Super! :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde CATALIN » 19 Dec 2014, 22:45

cristian bh scrie:
CATALIN scrie:de obicei,ca si incepatori,vatra de stupina e acolo unde AI,bunici,casa,spatiu....
bun un loc ca asta ar trebui sa-mi ofere si o buna cale de acces...

Aha ,deci banuiam io ceva,da nu eram sigur! :lol:
Vezi Cataline,de ce am numa cativa stupisori?
15/20 de rame cu miere de asta,.........pt mine face mai mult decat toate butoaiele lui bals,sau nou botezatul george! :D

CRISTI..sa sti ca te am la suflet,desi nu te cunosc personal simt ca ai nun suflet mare..acum ce voiam sa specific..ceea multi nu au inteles nici la mine,Mihai Bals..e un baiat extraordinar,nimanui nu i-ar intoarce spatele
am vrut sa specific asta pt ca ar fi bine s-o cam terminam cu sicanarile pe forum,nu duce la nimic bun
aa si da! iti inteleg bucuria a 15-20 de rame, stiu ce inseamna si cat de multa inseamna si cat de buna e... :)
CATALIN

Mesajde Dila Daniel » 19 Dec 2014, 22:58

am 10 stupi populati.Unii mai buni,altii mai slabi...
Incepe culesul se salcam.Fara sa ma ating de rame(sa adaug sau sa iau),scopul meu este mierea marfa de salcam.
Cum fac sa obtin productia maxima cu ce am in stupina?
(nu va complicati in raspunsuri) :)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR