Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tema zilei

Mesajde pin » 03 Oct 2013, 09:21

Butoiul ala se vinde foarte bine ca delicatesa si cu bani obtinuti campara cateva butoaie de apipixuri si berea pe care mi-o da mie.
pin

Mesajde alt stupar » 03 Oct 2013, 10:17

mda, intreresanta parere, simplu ca buna ziua... zice insa ca asta stia si dansul si pentru atata lucru nu merita berea :lol:
Alte pareri ? Haideti, ca nu-i pe bani :)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde paul » 03 Oct 2013, 11:02

Mai bine se chema topicul ... " TEAMA ZILEI" ca pe mine ma ia cu frica cand te apuci tu ( alt stupar) sa dai extemporal ! :lol:
Zic si io , vesnicul incepator ... as administra respectiva miere cu capaceala deasupra ramelor taind respectivul amestec la dimensiunea unei turte, cunoscut fiind faptul ca respectivul "amalgam" se prezinta ca un bloc compact. As pune podisorul sau folia si ... aiaie ! Ce nu-mi iese la socoteala ... chiar dupa ce albinele vor trage mierea, aceasta fiind de rapita oricum va cristaliza in rame. Poate, dat fiind ca e ultima depusa va fi prima consumata si nu ar mai fi problema cristalizarii. Asa as face eu ... repetentul clasei ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ignatov andrei » 03 Oct 2013, 11:38

Pun si eu o intrebare:
- Cum se face ca unii colegi raman doar incepatori, avand in vedere activitatea lor intensa pe acest forum - care abunda de foarte multa informatie CORECTA si PRETIOASA - activitate ce dureaza de... ani?!?
Ma gandesc ca nu le place berea... !!!
ignatov andrei

Mesajde paul » 03 Oct 2013, 11:47

ignatov andrei scrie:Pun si eu o intrebare:
- Cum se face ca unii colegi raman doar incepatori, avand in vedere activitatea lor intensa pe acest forum - care abunda de foarte multa informatie CORECTA si PRETIOASA - activitate ce dureaza de... ani?!?
Ma gandesc ca nu le place berea... !!!

Raspund eu , ca pot sa-mi dau doctoratu' in ... incepatorii !
Unu' la mana ... nu-i duce capu' ! E si cazu' meu. :idea: Doi la mana, nu stiu sa separe graul de neghina ( informatia corecta si pretioasa de ... balast)! E si cazul' meu . :idea: Trei la mana, nu le place berea ! E si cazu' meu ... :idea:
Si vorba poetului ... " e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune" ... E si cazu' meu care am activitate intensa pe forum ! :idea:
Lamurit ??? :shock:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ignatov andrei » 03 Oct 2013, 11:48

Bustean!!!
ignatov andrei

Mesajde pin » 03 Oct 2013, 14:16

Eu am spus cum as face "io" ca-s mare consumator de capaceala (adicatelea imi incep ziua cu o portie zdravana de capaceala in loc de cafea).
Daca nu vrea asa, s-o separe, ca mierea se scurge pana la sfarsitul saptamanii din capaceala si s-o dea ca atare in hranitor fara ceara sau sa foloseasca presa de struguri si un tifon ca la warre.
pin

Mesajde ignatov andrei » 03 Oct 2013, 15:17

"PIN"- ule, nu pui si niste lamaie la presa de struguri, sau nici tie nu-ti place berea?!?
ignatov andrei

Mesajde pin » 03 Oct 2013, 15:26

Ziua o incep cu capaceala si o termin cu bere.

Dar cu lamaie nu-mi place. De-aia bea nevasta.
pin

Mesajde MyBees » 03 Oct 2013, 16:31

Intr-o situatie asemanatoare eu am procedat ca in imaginea atasata.

Am gazduit pentru o perioada doi "Deloni"(ai unui coleg de aici de pe forum) in stupina care, gratie furnizorului de tamplarie, nu au fost complet echipati. Pana am avut al doilea corp in care sa pot introduce hranitor, am facut cateva hraniri cu capaceala infasurata in tifon asezata pe rame. Capaceala era din poliflora de anul trecut, cristalizata, insa am mai umectat-o cu ceva miere de anul acesta ca sa fie mai multa miere.

Pentru ca din experienta anului trecut albinele se supara rau pe acest tifon si tragandu-l printre rame raman prinse in el(plus riscul legat de regina), l-am prins in pioneze in patru colturi(de rame)

Nu stiu daca si in cazul expus de tine, insa clar pe mine m-a ajutat la timpul respectiv. Albinele curata cu trompa partea de dedesubt prin care patrunde mierea si apoi intra prin orificiul taiat si consuma tot continutul. Ceara ramanea in mare parte in tifon, chiar daca mai cadeau resturi si pe fund.

In cazul de care zici, mai degraba as spala capaceala intr-o apa calduta, si siropului respectiv i-as trage o pasteurizare, dupa care l-as administra in hranitor.

Imagine
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde MyBees » 03 Oct 2013, 16:43

Nu esti corect cu incepatorii. Adica noi primim nopti albe si cine tace primeste bere gratis? :)
Mai degraba ai cere raspunsuri, dar in privat, si de la cei mai carunti( in sens figurativ)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Mircea_63 » 03 Oct 2013, 17:37

MyBees scrie:Mai degraba ai cere raspunsuri, dar in privat, si de la cei mai carunti( in sens figurativ)
MyBees, dar alt_stupar nu intreaba pentru ca nu stie raspunsul, ci da o "tema": tema zilei se numeste si topicul. Ori daca vine unul care stie si pac da raspunsul, strica jocul ce indeamna incepatorii sa gasesca solutii.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 03 Oct 2013, 17:41

Mai fratilor, "omul... Alt Stupar" a mai specificat ca acea miere cristalizeaza!
Asa ca... Alt Stupar nu da bere celor care tac... El serveste o bere cu "caruntii"... de placere!!!!

... m-am inselat.... ?????
ignatov andrei

Mesajde Florin Dobre » 03 Oct 2013, 17:52

Stiu ca nu se recomanda iernarea pe miere de rapita, chiar se recomanda extractia la timp sa nu cristalizeze in faguri...sau sa nu se amestece cu salcamul. Dar nenea vrea musai s-o dea la albine.
Se insinueaza invertirea sub o forma sau alta...dar a precizat clar ca nenea nu e amator de invertiri.

Abia astept raspunsul.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 03 Oct 2013, 18:49

:lol: Frate, vrei sa invertesti mierea? Pai nu este ea invertita deja? Numai ca are glucoza multa si fructoza putina.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 03 Oct 2013, 19:05

M-am gandit ca ar putea-o combina cu ceva sa elimine neajunsul cristalizarii.
Corect, Mircea. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR