Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: iernarea in solar

Mesajde kamy » 10 Mar 2012, 20:03

bre mai ai stupii in solar ca io-s gata sa-i bag p-ai mei
kamy

Mesajde amator67 » 12 Mar 2012, 08:57

Pai cum spuneam le-am scos de mult afara, in primele zile mai calde (se vede in postarile anterioare). Le-am scos intr-o zi calda, peste 10 grade asa ca chiar daca au cazut din ghem n-au inghetat. Au si iesit la zbor dupa ce le-am deschis urdinisurile pe care le obturasem de seara. Kamy, acum ce rost ar mai avea sa le bagi in solar ca doar vine caldura? Si cum spuneam, dupa ce ma voi uita in rame voi avea date concrete...Despre nosemoza nu stiu (cum si asta am mai spus), dar nu am observat in afara de chechetzurile "regulamentare" nimic din simptomele descrise ale bolii. Oricum teoretic protofilul ar trebui sa rezolve problemele de genul asta nu? Varroza a beneficiat de profilaxia de toamna cu 3 tratamente ca la carte, pai mai mult de atat....?
amator67

Mesajde amator67 » 22 Mar 2012, 12:17

Duminica, 18 martie am putut sa ma uit in ramele din cele 5 familii. Spun cinci fiindca cei doi roi s-au dezvoltat frumos si sunt pe circa 5-6 rame albina. Cele 3 familii care au intrat pe iernat la 8-10 rame sunt acum la 6-7 rame cu albinutze. Sunt coronitze de puiet in fiecare, larve si tot ce ar trebui. Mucegai mi-a aparut doar pe partea superioara a catorva rame dintr-un stup cu capac telescopic care nu are aerisitor in partea superioara. Matcile identificate, deci pana acum totul este ok dupa capul meu. Sau nu?
amator67

Mesajde kamy » 24 Mar 2012, 21:36

nosema nu are simtome,doar te trezesti ca raman in loc sa creasca la acelasi nr de rame,adica una albina nu traieste sa scoata 2 generatii pentru duplicare ci e natalitatea=mortalitatea si se gaseste doar la microscop sau la laborator tot la microscop,n-are tratament decat fumidil sau culesul care le vindeca de mai toate boalele!
kamy

Mesajde kamy » 01 Aug 2012, 07:37

fratilor adusera chinejii neste noutaturi cu solaru in pqamant unde nu ingheata niciodata.as ruga pe cei cu experienta sa-si spuna cuvantul,m-ar cam tenta mai ales ca am croit materialu pentru un solar 20x8.
http://fazanibuzau.sunphoto.ro/7-solar_in_pamant
http://stirileprotv.ro/stiri/social/ide ... ara-curent
multam fain si-o zi buna!
kamy

Mesajde teinegru64 » 01 Aug 2012, 11:47

Eu zic ca merge....iar de nu va fi sa fie....bagi apa si faci pastravarie. Cica e 20 de lei kg..... ori bucata , nu mai stiu.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR