Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: situatie ciudata

Mesajde adriantl » 03 Sep 2012, 16:52

am si eu o problema ..:-S
Am un stup care avea o matca batrana , albinele si au faqt botca de schimbare linistita,iar pe la jumatatea lui august a eclozitionat matca cea noua.M -am uitat de cateva ori in stup dar nu dau de ea:-ss
Am adaugat in stup si o rama cu oua aproape de eclozitionare..,.
NU stiu ce pot sa fac..:-ss..-
-sa impart stupul ca sa nu l pierd in iarna ..
- sai adaug o botca din nou ..
multumesc
adriantl

Mesajde clabescu.marius » 03 Sep 2012, 21:04

Salut,
In primul rand nu ai zis ce sa intamplat cand ai dat rama cu oua.....si-au tras botci?Daca nu au tras probabil are matca dar nu a inceput sa oua.Oricum sa iii mai dai o botca acum mi se pare cel putin mie cam tarziu.Parerea mea strict,ca incepator este sa unifici daca chiar nu are matca.Poate cineva cu experienta ceva mai multa iti va da o alta solutie.O seara placuta!
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde adriantl » 04 Sep 2012, 01:22

am vazut ca au inceput sa si traga din acele oua app de eclozare..
adriantl

Mesajde laur1 » 04 Sep 2012, 01:41

te-ai uitat pe rame? ai oua?au tras botci din rama cu puiet? daca da opreste pe cea mai inchisa la culoare.si bafta multa!! parerea mea este sa iei o matca gata fecundata.sunt baieti care unifica ceva roiuri.
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Mesajde gh.pana » 04 Sep 2012, 13:27

Nu spui ce s-a intamplat cu matca batrana. A disparut si ea ? Disparitia celei tinere este explicabila - s-a pierdut la imperechere.
Sa pui botca noua la aceasta data este prea tarziu. Sunt doua variante posibile in situatia cand nu mai este nici matca batrana.
Introducerea unei matci imperecheata proprie / achizitionata sau in ultima instanta unirea cu o alta familie. Iti recomand sa hotaresti varianta in functie
de puterea familiei in discutie. Daca familia este puternica ar fi pacat sa o pierzi prin unificare. Cantareste bine ce urmeaza sa faci.
Sa auzim de bine !
gh.pana

Mesajde adriantl » 05 Sep 2012, 20:43

da ,cred c a si ea a disparut...ca oricum strupul se vedea ca are o matca batrana ..
adriantl

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR