Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: albina si polistirenul

Mesajde cazacu marius » 09 Feb 2013, 22:46

VA salut . mia dat un prieten niste placi de polistiren, avand pe o fata si pe alta tabla , si la mijloc polistiren . .eu vreau sa fac niste nuclee .si pe rama intreaga ,si pe rame pliante .material am destul dar am o nedumerire ;tabla din exterior o las dar cea din interiorul stupului treb sa o scot ca nu cred ca este indicat sa o las dar problema este daca o sa-l roada ce o sa fac ? sau mai bine sa-l imbrac in panza? Am sa atasez niste poze si poate aveti o idee mai buna cum sa fac. Va multumesc
Fişiere ataşate
DSCN0899.jpg
cu tabla
DSCN0897.jpg
DSCN0896.jpg
fara tabla
cazacu marius

Mesajde cazacu marius » 09 Feb 2013, 22:48

si
Fişiere ataşate
DSCN0901.jpg
DSCN0898.jpg
cazacu marius

Mesajde Albinel » 10 Feb 2013, 00:20

cazacu marius scrie:VA salut . mia dat un prieten niste placi de polistiren, avand pe o fata si pe alta tabla , si la mijloc polistiren . .eu vreau sa fac niste nuclee .si pe rama intreaga ,si pe rame pliante .material am destul dar am o nedumerire ;tabla din exterior o las dar cea din interiorul stupului treb sa o scot ca nu cred ca este indicat sa o las dar problema este daca o sa-l roada ce o sa fac ? sau mai bine sa-l imbrac in panza? Am sa atasez niste poze si poate aveti o idee mai buna cum sa fac. Va multumesc

ma intreb ..cu ce-i mai bun polistirenul intre doua foi de tabla la constructia unui nucleu de imperechere ,comparativ cu lemnul ??? :D
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde cazacu marius » 10 Feb 2013, 00:40

Albinel scrie:
cazacu marius scrie:VA salut . mia dat un prieten niste placi de polistiren, avand pe o fata si pe alta tabla , si la mijloc polistiren . .eu vreau sa fac niste nuclee .si pe rama intreaga ,si pe rame pliante .material am destul dar am o nedumerire ;tabla din exterior o las dar cea din interiorul stupului treb sa o scot ca nu cred ca este indicat sa o las dar problema este daca o sa-l roada ce o sa fac ? sau mai bine sa-l imbrac in panza? Am sa atasez niste poze si poate aveti o idee mai buna cum sa fac. Va multumesc

ma intreb ..cu ce-i mai bun polistirenul intre doua foi de tabla la constructia unui nucleu de imperechere ,comparativ cu lemnul ??? :D
nu-i mai bun cu nimic dar decat sa-l arunc? nu asta e subiectul
cazacu marius

Mesajde Albinel » 10 Feb 2013, 00:50

cred ca nu faci decat sa te complici..in cazul tau i-as schimba destinatia ..stiu eu ceva capace sau altceva in gospodarie :D
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde cazacu marius » 10 Feb 2013, 00:55

Albinel scrie:cred ca nu faci decat sa te complici..in cazul tau i-as schimba destinatia ..stiu eu ceva capace sau altceva in gospodarie :D
mersi
cazacu marius

Mesajde BotaPaul » 16 Feb 2013, 15:09

sau mai bine sa-l imbrac in panza?
Depinde ce panza,albinele se leaga de ea ,si incearca sa o roada..eu am imbracate in ceva material polistiren de 3cm, dar il folosesc doar pe o parte si alta a cuibului iarna. Si am experienta ca am fost imbracat intr-o iarna polistirenul cu o panza mai slaba,si ogramada de albine am gasit agatate cu capul si piciorusele de ea,care pe urma duce la moartea albinei.
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde BotaPaul » 16 Feb 2013, 15:27

http://www.youtube.com/watch?v=pT7dvtFJ2HM uite aici ,la sfarsitul acestui video , da ceva dimensiuni si poza cu ce imbraca el polistirenul,doar ca este extrudat.
BotaPaul

Mesajde cristi arad » 16 Feb 2013, 23:53

fara a fi combativ - "albina trebuie crescuta in lemn" acela este mediul ei natural; trebuie imitat conditiile de trai dintr-un trunchi de copac (nu trebuiesc extinsi stupii pe orizontala prea mult intrucat albina in trunchiul de copac are tendinta de a dezvolta colonia pe verticala); in plus lemnul nu face condens ci absoarbe usor apa iar albinele il usuca prin ventilatie; pentru mine stupii din polistiren, impachetari cu nylon si/sau polistiren si alte artificialitati de genul acesta sunt ca si inexistente; concluzie : din punctul meu de vedere stupul trebuie sa fie din lemn , ramele de cuib (etajate sau nu) trebuie sa aiba in total suprafata de cca 14000x2cm2 (concluzie experimentala in diverse situatii de cules, anotimpuri etc), podisorul din lemn monobloc fara a extimde lada pe orizontala; cuibul familiei va fi ferit intotdeauna de vant
cristi arad

Mesajde cazacu marius » 17 Feb 2013, 10:56

eu am vz un cuib de albine intr-o teava de metal .proprietarul locului mi-a spus ca sunt de 5 ani in teava aceea.deci ele stau unde le este lor bine, si nu sunt deranjate
cazacu marius

Mesajde cazacu marius » 17 Feb 2013, 11:02

aici si-a facut cuibul intr-o stanca .deci, buturuga sa-u lemnul nu prea conteaza
Fişiere ataşate
65220_261426193990345_464403547_n.jpg
cazacu marius

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Feb 2013, 11:18

iunicu scrie:Albina roade cu mare sarguinta polistirenul expandat. In schimb de cel extrudat nu se ating.

asa zici tu Iunicule !!! am avut reductoare de urdinis din polistiren extrudat !!!
asa se auzea cum il rod albinele , de ziceai ca il rod soarecii !!! :lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi arad » 17 Feb 2013, 15:49

cazacu marius scrie:aici si-a facut cuibul intr-o stanca .deci, buturuga sa-u lemnul nu prea conteaza

cear fi daca am face stupii din fier forjat? sau din beteala de craciun ca, de, nu conteaza, variante sa fie si bani aruncati pe geam
cristi arad

Mesajde cazacu marius » 17 Feb 2013, 16:46

cristi arad scrie:
cazacu marius scrie:aici si-a facut cuibul intr-o stanca .deci, buturuga sa-u lemnul nu prea conteaza

cear fi daca am face stupii din fier forjat? sau din beteala de craciun ca, de, nu conteaza, variante sa fie si bani aruncati pe geam

fite .... batranesti :D fiecare l-e creste in ce are .si ideea cu fier forjat este buna am s-o iau in calcul dar il fac 3 in 1 stup minune.ma lasi ... nu stupul face mierea.
cazacu marius

Mesajde BotaPaul » 18 Feb 2013, 00:29

Totusi conditiile optime trebuie asigurate..ori ce ar fi. Sa fim realisti totusi,si sa nu ne batem joc. Marius,baga mare omule si fa 1-2 de proba , nu te opreste nimeni...doar daca nu se incearca ramai nestiutor de cauza.Incearca si vezi ce iasa.poate a fi bine :idea: si pe urma poti sfatui pe alti ,caci o sa ai experienta :mrgreen:
BotaPaul

Mesajde cazacu marius » 18 Feb 2013, 10:20

vezi tu vb altfel dar altii o arde cu beteala de brad.am 20 de lazi noi eu nu am zis ca nu le creez conditii , si imi bat joc de ele ca am dat bani grei pe aceste familii,si nu imi bat joc de banii mei, dar treb incercat si altfel . hai sa aruncam cu totii stupii de poliuretan sau nicot ca nu-s din lemn .asa si nucleele care le fac eu ,tot poliuretan au in interior .repet eu cu ochii mei am vz o familiie intr-o teava de fier stateau acolo de 5 ani .deci isi bat joc de ele singure? :shock:
cazacu marius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR