Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea individuala sau unificare?

Mesajde jenica67 » 20 Sep 2012, 21:57

Corp pentru doua roiuri.jpg
Si eu am doua roiuri, dintr-o familie care si-au schimbat matca la mijlocul lui august, si mi-am propus sa tin ambele matci, ca daca ponteaza ambele, pana la sfarsitul lui septembrie, voi avea mai mare populatie, decat daca ponteaza una, in plus, daca se pierdea o matca aveam posibilitatea sa le reunesc. Ambele s-au imperecheat si atunci m-am decis, sa le iernez impreuna. Acum cele doua roiuri sunt suprapuse, despartite de un podisor Snargove, una cu urdinisul in fata (vechiul urdinis), si una cu el in spate(cel de la podisorul Snargove). Si am pregatit o lada, ca in poza urmatoare :
Pe bagheta diafragmei, o sa prind cu pioneze un nailon, care imi va da pozibilitatea, sa ridic o parte sau cealalta.
Fişiere ataşate
Fund pentru doua roiuri.jpg
jenica67

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR