Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Gratia antisoareci

Mesajde asd » 21 Noi 2015, 12:10

Am avut intrarile de jos blocate pana acum si m-am decis in final sa fac o aerisire si pe jos. Albinele folosesc urdinisul superior pe timp de iarna. Alte comentarii?
asd

Mesajde asd » 21 Noi 2015, 12:17

La plasele sudate poti alege ce dimensiune vrei. Eu am luat de 6mm. E destul de larga. Cand zboara trantorii nu vor mai fi gratii oricum. La momentul ala sper ca voi face ceva matci :lol:
asd

Mesajde gica.mosu » 21 Noi 2015, 14:23

Bambucha scrie:O gratie normala costa intre 3 si 5 lei, si sunt facute sa tina zeci de ani. Daca nici la cativa stupi nu ne rupem de sub unghie atunci eu nu mai inteleg nimic.
Munca care as depune-o sa tai cu foarfecul atata tabla + timpul sunt cu siguranta mai valoroase financiar vorbind decat daca as cumpara de-a gata.
Parere prorpie!

F corect=asa este....3-5 leix2-300 stupi=familii rezulta x lei :idea: ....decat sa tai frunza la...cani,mai ghini tai la foarfeca(in timpul liber) si iese ci si cum i-ti(i-mi) placeee :P.... Alte modele...Am si cu diferite marimi -la "dinti"pt iarna -primavara pt a putea scoate"cadavrele"afara...
Fişiere ataşate
PB140009.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 21 Noi 2015, 14:29

Vad ca incepe sa se vada cainele bine hranit din ograda. :D
Acum spune si ce astupa ambalajele alea pe stup. :? Urdinise?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 21 Noi 2015, 14:59

Floriniii, bai da nu ma lesi :D ...alta si mai....Sunt pt orientari= rezista la...ploaie :idea:
Fişiere ataşate
PB140020.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde asd » 21 Noi 2015, 16:17

E buna gratia de 6 din plasa sudata. Intra albinele prin ea fara probleme. De trantori nu ma doare capul ca nu sunt :D.
asd

Mesajde Bambucha » 21 Noi 2015, 16:21

Fiindca initiatorul topicului domnul Lache a ridicat aceasta problema aici la rubrica incepatorilor, banuiesc ca nu are 200-300 de stupi astfel incat sa-si mai puna intrebarea asta. Apropo am vazut gratii si cu 2 lei! Ori daca inca de la inceput "cum te inveti asa te rupi" vei ajunge repede la concluzia "sunt prea sarac sa-mi cumpar lucruri ieftine" .
Daca tot am ajuns la poze, vad orizontali cu 3-4 familii in ei, unde sunt adaugate magazinele de stransura?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde asd » 21 Noi 2015, 16:43

Ma rog e si asta o varianta de luat in calcul. Treaba fiecaruia ce foloseste. Cum sunt la inceput si am tot felul de stupi e o solutie flexibila si la propriu si la figurat.
asd

Mesajde Alexu » 21 Noi 2015, 17:46

Am folosit si eu la inceput gratii, dupa ce mi-a ros un SOBOLAN un stup si a reusit sa patrunda. Am schimbat tactica.. le bag graunte otravite, cu 5 lei rezolv 30 de stupi.

Avantaje :

- rapid/usor de aplicat
- ieftin
-in cazul in care vor murii albine in dreptul urdinisului,exista riscul ca ele sa blocheze iesirea. La prima caldura vor avea iesirea blocata.. consecitele se stiu...
- au iesirea libera, deci vor avea aer suficient tot timpul

Dezavantaje :

- o parte din grau va fi carat in timpul curateniei
- nu stiu daca le afecteaza in vreun fel mirosul. Eu am gasit soriceii stafiditi/propolizati...
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde gica.mosu » 22 Noi 2015, 10:08

Bambucha scrie:Fiindca initiatorul topicului domnul Lache a ridicat aceasta problema aici la rubrica incepatorilor, banuiesc ca nu are 200-300 de stupi astfel incat sa-si mai puna intrebarea asta. Apropo am vazut gratii si cu 2 lei! Ori daca inca de la inceput "cum te inveti asa te rupi" vei ajunge repede la concluzia "sunt prea sarac sa-mi cumpar lucruri ieftine" .
Daca tot am ajuns la poze, vad orizontali cu 3-4 familii in ei, unde sunt adaugate magazinele de stransura?

...Poate sa fie si 0,5lei s-au gratis(nu sunt un zgarcit ;) )eu am vazut ca, ce cumpar(uneori)nu-mi satisfac "placerile" tehnic vorbind si incercc sa improvizez cu ce pot faci cu mana mea.....Daaa,3-4 fam-roi intr-un orizontal...doar pt iarnat-vara(la formarea roi)...la 1-15 mai (rapita) ajung pi 10-12rame si le pun caturi la fiecare(bine inteles sa stii ce si cum sa faci)....Acest tip de stupi sunt conceptie proprie=facuti in 1984 si 2013(vezi topic curiozitati vechi si noi in albinarit)si cini io vazut vor si ei acest model :idea: ...La blocul de urdinis se pot lasa dif dimensiuni si modelul meu de gratie se poate adapta la asa ceva,avand posibilitatea ca prin tablita gaurita sa reglezi cantitatea de aer sin dinti pt circulatia albinelor in functie de nr de rame.....Spor-G.M :!:
gica.mosu

Mesajde florin trintoru » 14 Dec 2015, 14:50

Sal ,este al doilea an în care am grijă de albine,în primul an nu am folosit gratii antisoareci ci numai scândurele scobite cu dimensiunea de 0,8 x3 cm prinse cu două hlosuruburi, și am fost mulțumit de rezultate mai puțin cînd trebuia sa-i mut ca trebuia să am altă sită sau să blochez urdinișul cu burete ,așadar am achizitionat cineva gratii ,care sunt ok la transport dar am observat ca albinele nu reușesc să curețe în spatele gratiei ,să dea a albinele afară ,am saincerc să fac unirdinis tipul culegătorului de polen cu grația afară și în acest fel voi putea curata mai rar
florin trintoru

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR