Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cum pregatesc un roi

Mesajde ovidiu_78 » 01 Iul 2011, 08:21

si daca imi da rama cu puiet fara albina?sa ii cer si albina?dar daca mi-o da fara albina,o mai stropesc?sau o bag direct intre celelalte?in lateral?
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde vicpo » 01 Iul 2011, 08:49

daca este o rama numai cu puiet nu este nevoie de stropit dar trebuie sa ai suficienta albina in roi sa acopere si rama noua
vicpo

Mesajde ovidiu_78 » 01 Iul 2011, 08:55

ok,am sa vad ce imi da si cum si intocmai asa am sa fac,mersi mult pt sfaturi
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Adi Hodis » 01 Iul 2011, 10:36

vicpo scrie:adi h a scris ...100 grame prima seara ...150grame ... Nu vreau sa intru in contradictie cu adi dar ...

Eu imi sustin spusele pt. ca ( am mai zis ) exista si culesul din natura iar roiul este slabutz, are nevoie de dezvoltare nicidecum de abundentza de hrana ... fiind pe 3 rame, chiar si 4 rame, daca mareshte portzia, va rezulta depozitare de hrana ceea ce induce la un spatziu tot mai mic pt. ponta.
Marirea portiei se poate face daca NU exista cules din natura si in special cand colonia s-a dezvoltat la nivelul uneia normale insa sa NU depasheasca 300 ml daca se da o seara DA, o seara NU.
Si la stupina, cea mai buna dezvoltare este in prezentza unui cules de intretzinere.
Actualmente are nevoie de stimularea pontei ... iar realizarea rezervelor pt. iernat se incepe de la 1 AUG. si se incheie la 15 s-au 30 SEPT. tocmai pt. a nu uza albina de iernare.
Pt. a evita uzura albinelor, indiferent de data stimularii/complectarii rezervelor de iernat, cel mai bine este sa se foloseasca sirop din zahar invertit, vedeti retzeta lu´ nea Gica.

Ovidiu, fa asa cum am zis eu, mai cumpara 2 familii s-au macar 1 si vei fi mai multumit.
Daca nu, eu acopar costurile.
Anul viitor, ca anul asta nu mai e timp, fa un test cu 2 roi la fel ca acesta de acum, dupa cele 2 indicatzii si o sa vezi diferentza de populatzie, ca asta va trebui sa treaca iarna cu bine, populatzia de albine.

PS
Ca se te convingi, rasfoieshte pe aici http://stuparitul.3xforum.ro/post/1507/43/Pupemea/ ca sa vezi o fam. la intrarea in iarna ... si dupa iesirea din iarna, primavara, aici:
http://stuparitul.3xforum.ro/post/4642/ ... picultori/

Vezi ca sint cateva poze si pe pagina anterioara, jos.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ovidiu_78 » 01 Iul 2011, 21:47

asa vreau sa fac,macar o familie sa cumpar,tu esti din bihor adi,nu?oradea?ma poti ajuta tu sa imi iau o familie,macar ca tu stii ce imi trebuie si cum,sa nu iau vreo teapa sau stiu eu ce sa cumpar,ca nu am cu cine sa merg,am si masina,ma deplasez oriunde,imi si comand un stup acuma sau stii si tu ceva stupi?
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 01 Iul 2011, 22:09

am trimis mesaj lui adi in legatura cu tine . ai telefonul inchis ?????
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 03 Iul 2011, 01:53

adi,esti plecat?
ovidiu_78

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR